Vandaag houden we het droog – Petra Vollinga

Standaard

Vollinga_Houden we het droog_WT.indd

Achterflap:

Eva maakt als jonge vrouw een drastische keuze die haar de liefde van haar leven kost. En hoewel ze heeft leren omgaan met de consequenties van de leugen die ooit onvermijdelijk leek, beseft ze op haar vijftigste dat het roer om moet. Dochter Portia is al jaren het huis uit en haar huwelijk heeft zijn glans verloren. Ze vertrekt naar een kuuroord in Thailand om ‘zichzelf terug te vinden’ tijdens een ontspannende week voor body & soul.

Abe, ooit een veelbelovend muzikant, probeert zich neer te leggen bij zijn bestaan als muziekleraar op een middelbare school. Alleen zijn dure loft herinnert nog aan betere tijden. Hij rommelt zich door het bestaan, maar als een van zijn oude bandleden voorstelt om een reünieoptreden te geven in hun oude stamkroeg, komt er iets van het vuur in hem weer tot leven.

Eva en Abe zijn elkaar nooit echt vergeten. Is het nu eindelijk tijd voor de waarheid?

Auteur:

Petra Vollinga (1969) studeerde Nederlandse taal- en letterkunde in Leiden.
Petra is freelance copywriter en journalist, maar diep in haar hart vooral een onverbeterlijke romanticus. Na twee non-fictieboeken is dit dan eindelijk har debuutroman. Een roman over De Liefde. Omdat alle boeken daar uiteindelijk over gaan, volgens haar.

Mijn mening:

Vandaag houden we het droog gaat over de liefde. De liefde van Eva voor Pepijn, de liefde van Eva voor Portia maar zeker ook de liefde van Eva voor Abe.
Deze liefdes vormen het verhaal waar de vraag ‘Hoe leef je met een geheim dat groter is dan jij?’ uiteindelijk beantwoordt gaat worden.

Dat liefde niet altijd rozengeur en maneschijn is blijkt wel in Vandaag houden we het droog. Ik kan er niet al te veel over vertellen zonder de plot weer te geven.
Want de uitgebreide beschrijving op de achterflap zegt al meer dan genoeg om je over de streep te halen dit boek te lezen.

Vandaag houden we het droog is opgebouwd uit meerdere hoofdstukken die allemaal weer opgedeeld zijn in paragrafen die uit afwisselend perspectief tot je komen.
De schrijfwijze is vlot, boeiend en beeldend en leest ontzettend fijn.

Het verhaal bevat herkenbare situaties voor menigeen maar dat wil niet per definitie zeggen dat iedereen hetzelfde handelt. Wel is er een rode draad te herkennen en dat is de liefde. En liefde is wat we uiteindelijk allemaal nodig hebben, in welke vorm dan ook.

Eva gelooft in de liefde en dat doe ik ook ❤

De omslag van Vandaag houden we het droog krijgt van mij een dikke tien.
Het doet mij laten denken aan de liefde maar bovenal vind ik het net niet te zoet om het links te laten liggen in de boekhandel. Het past precies bij het geheel.

Ik kocht Vandaag houden we het droog op het lezersevent van de uitgeverij op 25 maart jongstleden. En daar voorzag Petra het met een persoonlijke boodschap waarin ze mij uitdaagde de liefde te verspreiden in Zeeland. Maar liefde heeft geen grenzen dus wat mij betreft verspreid ik de liefde voor Vandaag houden we het droog wereldwijd.
Het boek telt mee voor mijn persoonlijke ‘Ik lees Nederlands’ uitdaging van 2017 en is hiervoor boek nummer 11.

Foto van de cover komt van de website van de uitgever.

~~~~~~

Vandaag houden we het droog – Petra Vollinga

Boekerij – paperback met flappen – maart 2017

ISBN: 9 789022 577950

Pagina’s 256 – Roman

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s