Casa Familia – Nathalie Pagie

Standaard

Pagie_Casa Familia_WT.indd

Achterflap:

Een survivalweekend in de Belgische Ardennen lijkt voor journaliste Tara Linders de uitgelezen kans om haar nieuwe collega’s beter te leren kennen. Alleen heeft ze een bloedhekel aan survival en in groepen is ze ook niet op haar best. Liever gaat ze in haar eentje op pad om de omgeving te verkennen. Voor haar vaste partner Diego Martinez is het weekend de perfecte afleiding van zijn problemen thuis; hij stort zich vol overgave op de activiteiten.

Als Tara zich bemoeit met een knokpartij in de plaatselijke kroeg, ontmoet ze een paar ongure types die overduidelijk geen pottenkijkers kunnen gebruiken. Wat hebben ze te verbergen? En wat speelt er in de leegstaande ziekenhuis in het bos? Tara en Diego gaan op onderzoek uit. De lugubere vondst van een kinderhand leidt al snel naar het Spaanse Andalusïe, waar het brein achter de operatie zich schuilhoudt. Lukt het Tara en Diego hem te vinden voordat er nog meer slachtoffers vallen?

Auteur:

Nathalie Pagie (november 1974) debuteerde in 2013 met de thriller De toneelclub en in 2014 verscheen De campus. Paradijsvogels was de eerste thriller over journalistenduo Tara en Diego.

Mijn mening:

Tara en Diego zijn terug van weggeweest en hoe.
In dit verhaal nemen ze ons mee naar zowel België als Spanje.
In België wordt het begin gelegd van hun nieuwe coverstory van de krant waar zij samen voor werken. Bij toeval stuiten ze op een lugubere zaak die zich heeft afgespeeld in voorgaande jaren. Na enig speurwerk ontdekken ze een link die hun eerdere vondst koppelt aan meerdere zaken uit het verleden en dit brengt ze uiteindelijk naar Spanje. En daar moeten ze alles uit de kast halen om zichzelf maar ook hun ontdekking veilig te stellen.

Casa Familia is een fijn, nieuw, op zichzelf staand verhaal met journalisten Tara en Diego in de hoofdrol. We komen iets meer te weten over hun persoonlijke omstandigheden van zowel vroeger als het nu. Maar voor een vervolg verhaal kan het met hun (gelukkig) nog alle kanten op.
De andere rode draad in dit verhaal is toch wel familie en hun ingewikkelde banden en verbanden. Langzaam maar zeker komt een familieband bloot te liggen die best luguber genoemd mag worden.

Casa Familia heeft een mooie spanningsboog maar is niet nagelbijtend spannend geweest voor mij. Een verhaal wat nog makkelijk gelezen kan worden voor het slapen gaan zonder dat je daarna uren wakker ligt.
Met een inleidend hoofdstuk en daarna 102 voornamelijk korte hoofdstukken en een korte epiloog is er genoeg gelegenheid om even een korte pauze in te lassen indien gewenst. Maar voor mij hoefde dat niet. In een aantal uurtjes leest het heerlijk vlot weg en ben je bij de ontknoping voor je er erg in hebt. En dan is het wederom afwachten op een nieuw avontuur van Tara en Diego.

Casa Familia is prima leesvermaak voor een druiligere dag of voor een zonovergoten dag waar dan ook ter wereld. Ik las het met plezier en kan het je van harte aanbevelen.

Ik kocht Casa Familia in de plaatselijke boekhandel voor de prijs van maar 10 euro, een koopje voor een splinternieuw boek.
Casa Familia telt mee voor mijn persoonlijke ‘Ik lees Nederlands’ uitdaging van 2017 en is hiervoor boek nummer 12.

De foto van de cover komt van de website van de uitgever.

~~~~~~

Casa Familia – Nathalie Pagie

Boekerij – paperback – april 2017

ISBN: 9 789022 577929

Pagina’s 304 – Literaire Thriller

Advertentie

2 suggeties bij “Casa Familia – Nathalie Pagie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s