Vermiste meisjes – Megan Miranda

Standaard

Miranda-Vermiste meisjes 150 dpi
©UitgeverijDeFontein

Achterflap:

Nic is terug in Cooley Ridge om voor haar hulpbehoevende vader te zorgen. Tien jaar geleden is ze naar Philadelphia vertrokken, niet lang na de verdwijning van haar beste vriendin Corinne. Die verdwijning is nooit opgelost. Slechts een paar dagen na haar terugkomst verdwijnt er opnieuw een meisje. Deze zaak rijt oude wonden open. Iedereen die indertijd met de zaak te maken had, woont nog steeds in Cooley Ridge.

Nic’s broer en zijn vrouw verwachten een kind. Corinne’s toenmalige vriend werkt in de lokale kroeg. En Tyler, Nic’s ex-vriend, is aan het daten met Annaleise. Annaleise was ieders alibi voor de nacht waarin Corinne verdween. Maar nu is het juist zij die verdwenen is…

Auteur:

Megan Miranda groeide op in New Jersey. Ze studeerde biologie en woont met haar gezin in North Carolina.
Vermiste meisjes is haar thrillerdebuut, dat bij verschijnen in Amerika overladen werd met prachtige recensies. Eerder schreef zij diverse YA-titels.

Mijn mening:

Vermiste meisjes is opgedeeld in drie delen die alle drie voor een bepaalde periode staan van de afgelopen 10 jaren tot aan het heden.

In het eerste deel gaat Nic(olette) terug naar huis. Ze heeft als schooldecaan een lange vakantie voor de boeg en deze gaat ze gebruiken om het huis van haar hulpbehoevende vader op te ruimen en klaar te maken voor de verkoop. Dit samen met haar broer en voor juridische hulp staat haar verloofde Everett aan de zijlijn kaar.
Het is inmiddels tien jaar geleden dat haar vriendin Corinne verdween na een avond op de kermis. De thuiskomst van Nic brengt herinneringen naar boven bij meerdere personen en die worden leidend voor het verhaal.

In het tweede deel gaan we terug naar het verleden en in dit deel kom je grotendeels te weten wat er zich precies heeft afgespeeld op die bewuste avond van de verdwijning van Corinne maar ook zit de verdwijning van Annaleise hierin verweven. De vertelwijze van dit deel vergt je aandacht doordat het anders is dan de gebruikelijke vertelwijze in boeken.

En dan in deel drie gaan we terug naar het nu en komen alle lijnen samen en is de uitkomst uiteindelijk net iets anders dan dat ik halverwege dacht dat het zou zijn. En dat is waar ik van hou. Een plot met een twist.

Uit het verhaal blijkt eens te meer dat in een klein dorp vaak de ongeschreven roddel en achterklap boven de waarheid wordt verkozen en of dit altijd de werkelijkheid is ontdek je zelf in Vermiste meisjes want niemand verdwijnt zomaar…

Vermiste meisjes is niet zomaar een spannend verhaal, het is een thriller waarvan ik gesmuld heb.  Vooral de vertelwijze van het geheel maakte dat ik aan mijn boek gekluisterd was. Een echte aanrader dus.

Voor een debuut is dit een gewaagde manier van vertellen maar tegelijkertijd wel een statement wat je als auteur afgeeft. Wat ik mezelf eerlijk gezegd wel afvraag is of het in chronologische tijdsvertelling net zo spannend zou zijn.
Legt de auteur de lat onnodig hoog voor zichzelf voor een volgend boek of niet? De toekomst zal het ons uitwijzen.

Ik ontving Vermiste meisjes als leesexemplaar van de uitgever, waarvoor dank, in ruil voor een eerlijke recensie.

De foto van de cover is beeldmateriaal verkregen via de uitgeverij.

~~~~~~

Vermiste meisjes – Megan Miranda

Vertaling: Caecile de Hoog

de Fontein – paperback – april 2017

ISBN: 9 789026 142130

Pagina’s 350 – Literaire thriller

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s