Hou me vast – Lori Nelson Spielman

Standaard

Hou me vast - Lori Nelson Spielman - Boekerij

Achterflap:

Annies wereld stort in als haar zus Kristen omkomt bij een treinongeluk. Eigenlijk zou zij ook in de trein zitten… Annie voelt zich schuldig en zoekt steun bij haar moeder Erika, die op haar beurt in haar werk vlucht. Annie begrijpt niet wat er is gebeurd met haar liefhebbende moeder die altijd op alles raad wist.

Erika weet niet hoe ze met het verlies van Kristen om moet gaan. Ze durft Annie niet te laten zien dat ook zij zo haar zwaktes heeft en besluit alleen haar kracht te tonen. Maar Annie kan dit eenzame verdriet niet aan – en verdwijnt. In haar wanhoop denkt Erika weer terug aan haar eigen moeder, die ooit zei: ‘Je moet wat belangrijk is nooit verwarren met wat écht belangrijk is.’ Erika beseft dat ze alles op alles moet zetten om Annie te vinden – voordat ze ook haar tweede dochter verliest.

Een roman over moed vinden om
naar je geluk te zoeken – en ervoor te vechten.

Auteur:

Lori Nelson Spielman (30 april 1961) woont in Michigan.
Haar debuut Een bijzonder jaar was een wereldwijde bestseller. Het boek verscheen in meer dan 25 landen en de filmrechten zijn inmiddels verkocht.

Mijn mening:

Wat een mooi verhaal is Hou me vast, in 54 hoofdstukken die afwisselend door Erika’s en Annies gemoedsrust tot je komen leef je mee met beide hoofdpersonen die respectievelijk een dochter en zus verliezen. Beiden gaan anders om met dit verlies en dat dreigt hun verder uit elkaar te drijven dan ooit tevoren.

Accepteren dat het leven niet alleen maar een keten van oorzaak en gevolg is maar dat sommige dingen gewoon gebeuren zonder goede reden is een les die voor ons allen geldt, maar op het hoogtepunt van je verdriet en eenzaamheid is het soms verrekte lastig om je daar aan vast te houden.
En dat is in dit verhaal voor Erika en Annie zeker van toepassing. Want accepteren dat Kristen er niet meer is en bovendien ook niet meer terugkomt heeft tot gevolg dat Erika nog meer dan anders vlucht in haar werk. Ze is een succesvolle makelaar die in de ratrace meedraait om in de top op de lijst der lijsten te komen. Hierdoor drijft ze Annie dan ook verder weg dan goed is.
Totdat Erika beseft dat ze haar tweede dochter ook dreigt te verliezen, Annie heeft letterlijk even afstand genomen van alles en iedereen om alles weer op de rit te krijgen.

Of dit Annie lukt lees je in Hou me vast. Daarin ontdek je ook dat rouwen voor iedereen anders is en dat er geen eenduidige verklaring is hoe dit gaat.
En dat er tevens moed voor nodig is om een nieuw pad in te slaan en het leven weer een beetje kleur te geven na een tragische gebeurtenis.
Hou me vast in je hart maar laat mij los in je leven is iets wat mij telkens weer te binnen schiet.

Hou me vast is ontroerend en vanaf het begin dompel ik mij onder in een heftige emotie. De vaart zit in het verhaal en tot het einde toe blijf ik geboeid. Een verhaal met een droevig begin maar een sterk einde.  ❤

Ik ontving Hou me vast van de uitgever, waarvoor dank, in ruil voor een eerlijke recensie.

Foto van de cover komt van de website van de uitgever.

~~~~~~

Hou me vast – Lori Nelson Spielman

Vertaling: Sabine Mutsaers

Boekerij – hardcover – juni 2017

ISBN: 9 789022 580707

Pagina’s 352 – Roman

Een suggestie over “Hou me vast – Lori Nelson Spielman

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s