Opstaan – Jackie van Laren

Standaard

Opstaan - Jackie van Laren - Boekerij

Achterflap:

Anne Millers hart is gebroken. Na een stormachtig jaar met haar grote liefde, de wereldberoemde rockster Rory Maquary, is hun relatie gestrand. Na even flink uithuilen heeft ze zich herpakt en nu leidt ze een rustig, teruggetrokken leven op St. Mary’s, het hoofdeiland van de Britse Scilly-eilanden, waar ze samen met een vriendin een restaurantje runt en Rory probeert te vergeten.

Rory wil Anne helemaal niet vergeten. Hij snapt nog altijd niet waarom het misging, en wil niets liever dan haar vinden en het goedmaken. Maar Anne heeft alle contact met hem voorgoed verbroken en wil niet gevonden worden. Met de moed der wanhoop probeert Rory er dan maar samen met zijn zoontje het beste van te maken.

Tot Rory de flamboyante tv-kok Woz leert kennen, met wie hij dikke maatjes wordt. Woz nodigt hem uit om een keer langs te komen op zijn nieuwste kooklocatie, een restaurantje van twee vrouwen op St. Mary’s. Een klein reisje met onverwacht grote gevolgen…

Auteur:

Jackie van Laren (12 december 1968) is een pseudoniem. Haar alterego heeft twee grote passies in haar leven: muziek en verhalen. Op jonge leeftijd schreef ze voor haar eigen plezier zowel fictie als poëzie en muziek.
Een studie Nederlands en Engels, een nachtelijk bestaan op de poppodia van Nederland en een carrière in het uitgeefvak volgden.
Met de Q-serie (Zin, Lief en Ziel) debuteerde Jackie als schrijfster en het daarop volgende Vallen werd goed ontvangen.

Mijn mening:

Opstaan is het logische vervolg op Vallen en sluit naadloos aan.
Een heerlijk vervolg als je het mij vraagt en ook dit keer genoot ik met volle teugen van Anne en Rory.
Een feelgood-roman om even je gedachten te verzetten. Lezen en gaan met die banaan. Voor je het weet ben je ook nu weer bij de laatste bladzijde aangekomen, en als je daar bent wil je vast en zeker net als mij meer.
Ik opteer voor een vervolg met de titel Doorgaan. Na Vallen en Opstaan een logische stap, toch?

Ook nu is het verhaal wellicht niet heel diepgaand maar vast herkenbaar hoe het soms kan lopen. Na twee jaar treuren is het Anne nog steeds niet gelukt volledig los te komen van Rory en dat geldt andersom net zo goed. Door toeval kruisen hun wegen elkaar wederom en dan is het een kwestie van tijd. Maar ook nu gebeuren er ondertussen genoeg dingen waardoor het allemaal niet vanzelfsprekend is.
Hoe en wat precies? Lees het in Opstaan en laat mij weten wat je er van vindt.

Afwisselend vanuit Anne en Roar (Rory) wordt het verhaal tot ons gebracht. Een korte inleiding wat vooraf ging en daarna volgen er 25 hoofdstukken met één woord als titel. Als afsluiter een korte epiloog.

Opstaan is voorzien van een totaal ander soort cover dan zijn voorganger. Hij is voorzien van flink wat meer kleur en aan één kant vind ik dat te gek maar aan de andere kant baal ik dat hij zo verschillend is qua kleur. Net of ze niet bij elkaar passen.
Als ik echt kieskeurig zou zijn zou ik in de boekhandel Vallen kunnen kopen voorzien van een nieuw jasje voor een vriendenprijsje van vijf euro, dan passen ze weer bij elkaar. Maar het zij zo…

Opstaan zou voor mij wel eens het zomerboek van 2017 kunnen worden, een echte aanrader!

Get up, stand up, stand up for your right
Get up, stand up, don’t give up the fight

 

Ik ontving Opstaan van de uitgever in ruil voor een eerlijke recensie.
Opstaan telt mee voor mijn persoonlijk ‘Ik lees Nederlands’ uitdaging van 2017 en is hiervoor boek nummer 24.

De foto van de cover komt van de website van de uitgever.

~~~~~~

Opstaan – Jackie van Laren

Boekerij – paperback – juni 2017

ISBN: 9 789022 581131

Pagina’s 336 – roman

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s