Peachez, een romance – Ilja Leonard Pfeijffer

Standaard

Peachez, een romance - Ilja Leonard Pfeijffer - Arbeiderspers

Volgens de uitgever:

Ilja Leonard Pfeiffer heeft Peachez, een romance gebaseerd op een waargebeurd voorval: dat van een professor in Amerika die verliefd wordt op een fotomodel dat hij surfend op het internet leert kennen en voor wie hij een alles overstijgende liefde gaat koesteren die zijn leven overhoop haalt. Uiteindelijk blijkt zijn liefde te zijn gegrond op een fantasie. Maar geldt dat in wezen niet voor alle liefdesrelaties?
Peachez, een romance behandelt het moderne fenomeen van catfishing en zo ook het eeuwige thema van de zoektocht naar geluk in de liefde, maar het is ook een filosofische roman die leest als een thriller.

Auteur:

Ilja Leonard Pfeiffer (17 januari 1968) woont en werkt in Genua en is alomtegenwoordig in het medialandschap – als schrijver, als columnist, als bloemlezer, als televisiemaker, als dichter, als toneelschrijver en op alle denkbare podia. Zijn literaire werk, dat inmiddels uit meer dan dertig titels bestaat, is en wordt voortdurend bekroond met literaire prijzen. Zijn bekendste boek is La Superba (2013)

Mijn mening:

Mijn kennismaking met het werk van Ilja Leonard Pfeijffer en wat voor een. Ik had het niet willen missen!
Het verhaal van ‘Proffie’ en Peachez is er eentje dat zich afspeelt in het nu met een zeer actueel onderwerp. Dat het niet per definitie goed afloopt blijkt wel snel omdat de ik-persoon (de professor latinistiek) schrijft vanuit de gevangenis van Buenos Aires. Hoe hij daar terecht is gekomen ontdek je gedurende het verhaal.

Het leest ondanks de complexiteit van de zinnen, die soms vol zitten met Latijns jargon als een trein. Voor je het weet is het eindstation bereikt en moet je uitstappen.
Maar tijdens de reis naar het eindpunt heb je wel het verhaal gelezen over de onvoorwaardelijke liefde van de professor voor zijn internetliefde. En dat hij ondanks dat het niet goed is afgelopen voor hem, hij toch iets heeft geleerd van haar.

“Wat zij mij heeft geleerd, is dat ware liefde veel altruïstischer is dan dat en dat geven in de liefde geen ander doel kent dan het geven zelf”.

Ik werd verliefd op dit kleinood uit de Nederlandse literatuur, het biedt mij geloof, hoop en liefde in de puurste vorm die er bestaat, onvoorwaardelijke liefde. Ik hou ervan en zou niet zonder kunnen.
Ik kan niet anders dan je aanraden dit boek te lezen, je zult er geen spijt van krijgen.

Ik kocht Peachez, een romance in de boekhandel en deze titel telt uiteraard mee voor mijn eigen ‘Ik lees Nederlands’ uitdaging van 2017, het is hiervoor boek nummer 14.

De foto van de cover komt van de website van de uitgever.

~~~~~~

Peachez, een romance – Ilja Leonard Pfeijffer

Arbeiderspers – hardcover met stofomslag – februari 2017

ISBN: 9 789029 511643

Pagina’s 176 – Roman

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s