Vermoorde getuige – J. D. Robb

Standaard

Vermoorde getuige - J.D. Robb - Uitgever Boekerij

Achterflap:

Roarke, de man van politieagente Eve Dallas, produceert een nieuwe vertolking van een van Agatha Christies korte verhalen. Tijdens de première blijkt het toneelmes waarmee de hoofdpersoon wordt vermoord te zijn vervangen door een echt mes. Acteur Richard Draco sterft ter plekke.

Helaas voor Eve blijkt zo’n beetje iedereen een grondige hekel gehad te hebben aan de acteur en is haar lijst van verdachten ellenlang. Draco was in het echte leven een ware rokkenjager die de ene jonge vrouw na de andere versleet – zelfs zijn eigen dochter. En juist dat gegeven brengt deze zaak wel heel dicht bij huis, want Eves relatie met haar eigen vader was ook allesbehalve gezond.

Auteur:

J.D Robb is het pseudoniem waaronder Nora Roberts (10 oktober 1950) politieromans schrijft. Met haar Eve Dallas-serie creëerde ze een ijzersterke combinatie van politieroman en liefdesverhaal. Inmiddels heeft J.D. Robb een immens aantal fans en staat ze samen met Nora Roberts geregeld hoog in de bestsellerlijsten.

Mijn mening:

Cadeautjes zijn leuk om te ontvangen en soms komen ze op de meest onverwachte momenten. Zo ontving ik Vermoorde getuige als verrassing van de uitgever. Gelukkig sprak de achterflap mij aan en kwam het op mijn te lezen (recensie)-lijst terecht.

Het is mijn kennismaking met J.D. Robb en dus automatisch ook met Eve Dallas. Ik begrijp dat Vermoorde getuige het 10de deel is met Eve in de hoofdrol maar ik heb niet het idee dat ik een voorgeschiedenis mis. Uit Eve Dallas personeelsdossier, wat voorin het boek is afgedrukt, is het een en ander op te maken waardoor je begrijpt waarom een bepaald detail het geheel wel heel dicht bij huis brengt.

Vermoorde getuige is opgedeeld in 22 hoofdstukken die zeer toegankelijk zijn geschreven en vlot lezen.
Het geheel doet voor mij persoonlijk wel iets te futuristisch aan in een wereld met o.a. discs, ‘links, droids, allerlei soorten units, planetaire reizen, glides en het decoderen van voertuigen. Dat maakt het af en toe wat taaie kost omdat dat echt een ver van mijn bed show is voor mij. Maar op een gegeven moment las ik er wel doorheen en zag ik nog wel futuristische dingen in mijn hoofd maar het leidde mij niet meer af van de zaak die opgelost diende te worden.

Een wereld van acteurs en actrices is niet gemakkelijk te doorgronden want wanneer spelen ze toneel en wanneer niet? De echte toppers verschuilen zich gemakkelijk onder een alter-ego in een wereld die bol staat van intriges.

Maar het gedegen speurwerk van Eve en haar collega’s brengt uiteindelijk het gewenste resultaat dat iedere politieagent wenst, een afgesloten dossier.

Ondanks dat het soms wat futuristisch aanvoelde voor mij las ik uiteindelijk met plezier Vermoorde getuige uit. Het spoort mij niet direct aan de voorgaande delen uit deze reeks te gaan lezen maar wat niet is kan altijd nog komen.
Eve Dallas is een inspecteur die haar mannetje staat in het overwegende mannenbolwerk waarin zij zich bevindt.

Ik kreeg dit recensie-exemplaar onverwacht opgestuurd van de uitgever, waarvoor dank.
De foto van de cover komt van de website van de uitgever.

~~~~~~

Vermoorde getuige – J. D. Robb

Vertaling: Textcase

Boekerij – paperback – februari 2017

ISBN: 9 789022 575550

Pagina’s 336 – Spannend/Thriller

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s