Getekend – Suzanne Peters

Standaard

getekend-suzanne-peters-uitgeverij-ellessy

Flaptekst:

Als Mirna’s gloednieuwe liefde Allan vraagt of ze met hem en zijn beste vrienden mee gaat naar Spanje, twijfelt ze. Ze is bang dat haar onzekerheid haar in de weg zit en Allans vrienden kent ze niet. Ze gaat toch mee, maar wordt geconfronteerd met haar verleden. Hoe moet ze deze onbekende mensen uitleggen dat ze niet mee kan zwemmen en hoe voorkomt ze dat Allan te weten komt wat ze vroeger heeft gedaan?

Mijn mening:

Als Suzanne mij en een aantal collega bloggers aanspreekt tijdens de boekpresentatie (maar voor het officiële gedeelte) van haar collega auteur Ellen Lina is zij super enthousiast over haar eigen boek Getekend. Nadat ze in het kort uitlegt waar Getekend over gaat vraagt ze enkele aanwezige bloggers of er interesse is in het recenseren hiervan. En ja dat was ik wel want hoewel je van de achterflap niet direct haalt waar het precies over gaat heeft Suzanne ons wel iets meer verteld.
Ik ging dus terug naar huis met een extra recensieboek, altijd leuk.

Getekend gaat over Mirna en haar nieuwe vriend Allan. Ze hebben elkaar leren kennen toen ze beiden een oppashond aan het uitlaten waren. Mirna voelt redelijk snel vlinders in haar buik als ze alleen al aan Allan denkt maar is tegelijkertijd ook heel gereserveerd naar hem toe. Dat komt voornamelijk doordat Mirna nog nooit eerder een vriendje had maar ook door de zogenaamde demonen uit het verleden die ze bij zich draagt.
Allan echter is een geduldige, begripvolle en rustige jongen die Mirna steunt en niet pusherig is op welk vlak dan ook.

Allan vraagt of Mirna zin heeft om mee naar Spanje te gaan met zijn vriendengroep, als Mirna eenmaal heeft toegezegd kan ze niet meer terug maar komt ze tegelijkertijd voor een dilemma te staan. Want hoe gaat ze voorkomen dat de littekens die ze draagt gezien gaan worden door de anderen?
Door zich af te zonderen van de groep en andere truck-jes lukt het Mirna lange tijd om vragen te voorkomen maar dat gaat uiteindelijk juist meer opvallen en roept alleen maar vragen op.

Je hoeft niet alleen te zijn om je eenzaam te voelen, dat kan overduidelijk ook wanneer je midden in een groep met mensen zit.

Dan komt het moment waar ze zo tegen op zag, maar toch speelt Mirna open kaart. Alles blijkt heel erg mee te vallen en uit onverwachte hoek ontvangt Mirna steun.
Natuurlijk is niet alles gelijk voorbij maar met kleine stapjes vooruit komt ze een heel eind. En begint ze aan een nieuw hoofdstuk van haar leven.

Hoe ze dit allemaal precies onderneemt en waar ze echt mee worstelt lees jezelf het beste in Getekend.

Getekend is opgedeeld in ongenummerde hoofdstukken maar hebben de vorm van dagboekbijdrages gekregen. De schrijfstijl echter is niet alsof Mirna in haar dagboek schrijft. Er zitten wel stukjes in die voelen alsof ze in een dagboek schrijft maar het voelt toch eerder als een beschrijvend geheel voor mij.
Niets mis mee want het leest super vlot en hier en daar zit er wat spanning in het geheel.

Het etiket ‘liefdesroman’ is naar mijn idee iets teveel van het goede, daar stel ik mij toch wat meer een intensiever liefdesverhaal bij voor. Echter de houding van Allan straalt wel weer echte liefde uit (of gewoon een echte gentleman!).

De zogenaamde demonen waar Mirna mee worstelt zijn realistisch omschreven en daaruit kun je opmaken dat Suzanne veel research heeft gedaan. Het boek komt geloofwaardig over en het lijkt mij een mooie aanleiding om dit onderwerp bespreekbaar te maken (of te houden).

De cover van Getekend doet mij denken aan het strand, wat terugkomt in het verhaal.
De daadwerkelijke kustlijn heeft voor mij een diepere betekenis. Echter zijn de tekens die Mirna draagt in zijn geheel niet uitwisbaar zoals het plaatje voor mij wel suggereert.
De cover past zeker wel bij het verhaal.

De titel past perfect bij de inhoud van het boek en behoeft echt geen verdere uitleg.

Met plezier heb ik Getekend gelezen, in het begin vond ik dat het verhaal veel herhaling bevatte over de thuissituatie van vroeger, het huishouden en het koken als voorbeeld te noemen.
Getekend leest super vlot en voor je het weet zijn Mirna en Allan weer terug in Nederland. Het verhaal is realistisch en zou zomaar over jou kunnen gaan.
Zeker het op vakantie gaan met vrienden, een nieuwe ontluikende liefde maar ook de onzekerheden van het leven en in Mirna’s geval haar demonen voelen echt.
Getekend is het waard om gelezen te worden en zal je een aantal uur ontspanning opleveren.

Ik ontving Getekend ter recensie van Suzanne (& de uitgever), waarvoor nogmaals dank.
Getekend telt mee voor mijn persoonlijke ‘Ik lees Nederlands’ uitdaging van 2016 en is hiervoor boek nummer 44.

De foto van de cover komt van de website van de uitgever.

Auteur:

Suzanne Peters (30 april 1985) schrijft al bijna haar hele leven. Naast boeken schrijft Suzanne ook heel veel informatieve teksten voor allerlei bedrijven. En naast romans zijn er o.a. ook een aantal kinderboeken en educatieve jeugdboeken van haar hand.
Suzanne debuteerde in 2009 bij uitgeverij Ellessy met de roman Geheime liefde.

~~~~~~

Getekend – Suzanne Peters

Ellessy – paperback – mei 2016

ISBN: 9 789086 603046

Pagina’s 236 – roman

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s