Klikspaan – M.J. Arlidge

Standaard

klikspaan-m-j-arlidge-boekerij

Achterflap:

Inspecteur Helen Grace heeft zoiets nog niet eerder meegemaakt: zes branden in vierentwintig uur, met twee doden en meerdere gewonden als gevolg. Dit kan niet anders dan opzet zijn. Iemand wil de stad tot de grond toe afbranden.

Grace doet met haar team onderzoek in de rokende puinhopen van de stad. Waar is de pyromaan die dit op zijn geweten heeft? Waarom maakt hij juist deze slachtoffers? Iedereen kan zijn volgende doelwit zijn.

Eén fout kan het einde van Helens carrière betekenen, en in steeds meer gebouwen breekt brand uit. Ondertussen moet Helen ook haar eigen demonen zien te verslaan…

Mijn mening:

Dit was de derde titel die ik las met inspecteur Helen Grace in de hoofdrol en ik mag haar wel. Een zelfstandige vrouw die soms worstelt met demonen uit haar verleden maar die niet meer de overhand in haar leven lijken te hebben. Een vrouw met passie en gedrevenheid qua carrière,  waar ze af en toe tegen de grenzen van haar mogelijkheden aanschopt.
Ditmaal is Helen verantwoordelijk voor het oplossen van een aantal branden in Southampton die niet alleen materiële schade toebrengen maar ook een aantal dodelijke slachtoffers kent.
Dit doet ze natuurlijk niet alleen maar samen met een team collega’s, sommige nieuw en anderen kwamen in eerdere delen voor. Net als journaliste Emilia Garanite die wederom van de partij is. Toch is Klikspaan zeer goed als zelfstandig boek te lezen. Je krijgt net genoeg mee uit eerdere delen om alles rondom Helen Grace te snappen.

In Klikspaan lopen meerdere verhaallijnen die uiteindelijk met elkaar verbonden worden op geniale wijze. Lange tijd was de vraag hoe het precies zat maar ineens werd duidelijk waar de titel Klikspaan precies voor staat en was de connectie redelijk snel gelegd.
Zonder al te veel weg te willen geven over de rest van het verhaal wil ik eigenlijk niet meer kwijt dan bovengenoemde achterflap tekst. Er moet immers wel iets te lezen overblijven zonder dat alles al voorgekauwd op jullie bordje ligt.

De hoofdvraag is natuurlijk of Helen op tijd de dader kan ontmaskeren voor er nog meer onschuldige slachtoffers vallen. En dan is daar het vraagstuk omtrent de klikspaan. Met wie werkt de klikspaan samen en wat verbindt hen aan elkaar?

In 143 korte hoofdstukken wordt de puzzel opgelost. Een heldere schrijfstijl waaruit blijkt dat de schrijver weet waar hij het over heeft. Ik kon er wel op uitmaken dat er grondige research is gepleegd. En dat komt het verhaal uiteindelijk altijd ten goede.

Klikspaan is wederom een pageturner van de hand van M. J. Arlidge en ik kijk vol spanning uit naar een nieuw deel. In tegenstelling tot sommige recensenten, die spreken over dat het kunstje nu wel bekend is, kan ik geen genoeg krijgen van dit kunstje. Er is nog genoeg te doen voor inspecteur Helen Grace en haar team in Southampton!

De cover van Klikspaan laat je denken aan waar het in dit boek over gaat en dat is vuur. En dat klopt 🙂

De titel Klikspaan spreekt voor zich als je het geheel gelezen hebt en behoeft geen verdere uitleg.

Dit is het vierde deel in een serie rondom inspecteur Helen Grace. Voor mij het derde deel dat ik las. Eerder las ik Iene miene mutte en Pluk een roos. Ik weet wel dat ik Piep zei de muis ook nog ga lezen, zeker omdat die nu voor €10,- te koop is in de boekhandel.

Voor mij was Klikspaan een pageturner die op het einde een mooie twist bevatte. Het was een mooie puzzel waarvan uiteindelijk alle stukjes in elkaar paste. Een aanrader voor iedereen die van thrillers houdt waarbij ook het psychologische aspect een rol(-letje) speelt.
Zeker een boek dat past op je verlanglijstje voor welke gelegenheid dan ook.

Ik ontving Klikspaan ter recensie van de uitgever, waarvoor dank.

De foto van de cover komt van de website van de uitgever.

Auteur:

M. J. Arlidge ( 10 oktober 1974) schrijft al vijftien jaar voor verschillende Britse crimeseries en werkt momenteel aan het scenario voor een nieuwe verfilming van De laatste der Mohikanen voor de BBC. Hij debuteerde als thrillerauteur  met Iene Miene Mutte  en Klikspaan is het vierde boek met de intrigerende inspecteur Helen Grace in de hoofdrol.

~~~~~~

Klikspaan – M.J. Arlidge

Vertaling: Harmien Robroch

Boekerij – paperback – november 2016

ISBN: 9 789022 578513

Pagina’s 448 – Thriller

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s