Je loog tegen mij – Jessica Ruston

Standaard

Ruston_De leugens_WT.indd

Flaptekst:

De zoektocht van een dochter naar haar verdwenen moeder.

Klara Mortimer heeft haar moeder nooit echt gekend. Het voormalige model verliet haar dochter toen ze zes jaar was. Alles wat Klara van haar weet, zijn de verhalen van haar vader. Dat haar moeder is verdwenen, heeft ze lang geleden al een plekje kunnen geven.

Maar dan ontvangt Klara een briefje en een sleutel, die haar naar een garage vol spullen uit haar moeders verleden leiden, zoals het dagboek dat ze bijhield. Ze leert een vrouw kennen die totaal niet overeenkomt met het beeld dat haar vader van haar heeft geschetst. Sterker nog, het roept de vraag op wat er eigenlijk echt is gebeurd…

Mijn mening:

Je loog tegen mij is niet een literaire thriller met veel spanning moet ik zeggen. Het leest als een roman en dat is toch een teleurstelling. Als je een thriller verwacht is het even schakelen als het toch anders blijkt. Ik had dat laatst ook al met een andere titel.
Het neemt niet weg dat ik Je loog tegen mij een fijn boek vond om te lezen.

Vanuit het perspectief van Klara leven we mee met de zoektocht naar het verhaal achter de verdwijning van haar moeder.
Klara leeft een stabiel leven met Mark tot op een dag zij merkwaardige post ontvangt, een sleutel met bijgevoegde brief. De zoektocht begint wanneer ze de ontvangen sleutel meeneemt naar het opgegeven adres en daar de enkele boxen met inhoud vindt. De inhoud blijkt al snel tot haar moeder toe te horen en door het dagboek gaat Klara twijfelen over wat haar vader al jaren tegen haar zegt over haar moeder.
Uiteindelijk vallen alle puzzelstukjes in elkaar voor Klara en kan ze haar vader en andere personen dichtbij haar confronteren met de resultaten van haar zoektocht. Dat de waarheid soms anders is dat lijkt hoeft niet altijd een leugen te zijn…

In 38 helder geschreven hoofdstukken en een afsluitende epiloog leefde ik mee met Klara en haar zoektocht. De schrijfstijl van Ruston is helder, vlot en begrijpelijk. De pagina’s draaiden om in een rap tempo, heerlijk!

De cover sprak mij wel aan. Helder rood als steunkleur tegen de grauwe achtergrond trekt altijd de aandacht. De Londense dubbeldekker doet vermoeden dat het verhaal daar afspeelt en dat is gedeeltelijk waar.
De titel klopt bij het verhaal.

Je loog tegen mij is een ware pageturner die over meer gaat dan een leugen. Het gaat ook over obsessieve liefde en de gevolgen daarvan.
Een verhaal waarbij ik wel op het puntje van mijn stoel zat maar niet per definitie van de spanning als in ‘who dunnit’ maar wel in spanning over of de waarheid wel of niet boven tafel zou komen. Ik kan je Je loog tegen mij van harte aanbevelen.

Ik kreeg Je loog tegen mij opgestuurd door de uitgever in ruil voor een eerlijke recensie, waarvoor dank.
Ook al vroeg ik de titel niet zelf aan, het geheel sprak mij wel aan dus las ik het boek, al was het later dan dat ik doe met mijn zelf aangevraagde titels.

De foto van de cover komt van de website van de uitgever.

Auteur:

Jessica Ruston begon haar carrière in de film- en theaterwereld.  Ze woont met haar gezin in Engeland.
Je loog tegen mij is het eerste naar Nederlands vertaalde werk van Ruston.

~~~~~~

Je loog tegen mij – Jessica Ruston

Vertaling: Sabine Mutsaers

Boekerij – paperback – juli 2016

ISBN: 9 789022 571798

Pagina’s 366 – Literaire Thriller

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s