Als het lot lacht – Adam Johnson

Standaard

Als het lot lacht - Adam Johnson - Signatuur

Flaptekst:

In zes meesterlijke verhalen duikt Johnson in verhalen over gewone mensen in ongewone situaties. Een programmeur die troost vindt in een digitaal evenbeeld van de president van de Verenigde Staten; een jonge man die naar de moeder van zijn zoon zoekt in een door orkanen totaal geruïneerd Louisiana; een beklemmend perspectief van een vrouw met kanker die tussen slaap en wake leeft; een voormalige bewaker van een Stasi-gevangenis in Oost-Duitsland die fel zijn verleden ontkent, zelfs als de stukjes daarvan voor zijn deur gelegd worden. En last but not least twee deserteurs uit Noord-Korea die zich proberen aan te passen in het Zuid-Koreaanse terwijl een van hen de vrouw die hij heeft achtergelaten maar niet kan vergeten.

Deze verontrustende, aangrijpende, onvergetelijke en tijdloze verhalenbundel over liefde en verlies, natuurrampen, de invloed van technologie en hoe het politieke klimaat persoonlijkheden kan vormen is een onmisbare gids voor onze nieuwe eeuw.

Mijn mening:

Zoals sommige van jullie vast wel weten hou ik wel van een kort verhaal op zijn tijd, deze verhalenbundel met 6 korte maar complete verhalen was dan ook geen straf om te lezen.

Niet alle verhalen spraken mij even veel aan en dan is het een voordeel dat het een kort verhaal is.
Zoals het eerste verhaal ‘Nirvana’ bijvoorbeeld, het is wat ongrijpbaar voor mij teveel technologie waar ik geen of weinig kaas van heb gegeten. Wat dan weer wel leuk is in dit verhaal is waar het zich afspeelt, want dat is de omgeving waar ik bijna twee jaar lang mijn leven doorbracht als au-pair.
Daarnaast gaat ‘Dark Meadow’ over kinderporno/pedofilie en dat zijn niet de verhalen die ik heel graag lees. Maar ik besef wel dat het gaat over iets wat in de echte wereld helaas ook voorkomt. Beklemmend geschreven maar net iets te echt naar mijn idee.

Alle verhalen bevatten geloofwaardige hoofdpersonen en ze hebben ook allemaal een invoelbaar gevoel teweeg gebracht. Soms positief, soms negatief. Net het echte leven!

De schrijfstijl van Johnson is fijn, af en toe een niet veelvoorkomend woord voorbij zien komen maar niet echt moeilijk taalgebruik. De zinnen van gemiddelde lengte.

Al met al een fijn boek om onder het lezen jezelf even in een andere wereld te wanen en alles en iedereen om je heen even te vergeten.

In 2015 werd Adam Johnson (1967) de winnaar van de National Book Award.
Johnson woont in San Fransisco en geeft les aan Stanford University.

Ik leende dit boek uit de plaatselijke bibliotheek.

De foto van de cover komt van de website van de uitgever.

~~~~~~

Als het lot lacht – Adam Johnson

Vertaling: Miebeth van Horn

Signatuur – gebonden – februari 2016

ISBN: 9 789056 725501

Pagina’s 252 – Verhalenbundel / Roman

Een suggestie over “Als het lot lacht – Adam Johnson

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s