Gevarenzone – Jennefer Mellink

Standaard

Gevarenzone - Jennefer Mellink - Clavis Young Adult

Achterflap:

Pip wil uit huis. Ze heeft voortdurend ruzie met haar moeder, die haar elke dag weer de huid vol scheldt omdat ze gestopt is met haar opleiding. Op een mooie dag in september lijkt alles op zijn pootjes terecht te komen: Pip vindt een leuke baan én een eigen huisje. Maar dat huis is niet zo geweldig als het lijkt. Nadat Pip en haar vrienden een ouijabord hebben gebruikt, gebeuren er allemaal vreemde dingen: spullen verdwijnen of gaan kapot en er gaat zelfs iemand dood, zoals het ouijabord al had voorspeld. Pips nieuwe leven verandert in een regelrechte hel. Wie heeft het op haar voorzien? Is het iemand van haar vrienden die haar in de maling neemt? Zijn het kwade geesten? Of zijn het spoken uit haar verleden?

Een spannende en beklemmende thriller
over een droom die in een nachtmerrie verandert.
 Voor lezers vanaf 16 jaar.

Mijn mening:

Een proloog die je meteen bij de kladden grijpt en mij meesleurde het verhaal in, ik hou er van. En daarna is het boek gewoon moeilijk weg te leggen.

Pip is een 18 jarige meid die qua kledingsstijl anders is dan de meeste meiden van haar leeftijd. Maar gelukkig heeft ze haar beste vriendin Sanne die haar accepteert zoals ze is en die haar steunt door dik en dun. Als Pip op een dag de sleutel krijgt van haar eigen huisje is Sanne er als de kippen bij om haar vriendin te helpen en tevens een housewarming party te organiseren.
Dat er tijdens/na de housewarming party allerlei merkwaardige dingen gebeuren is wellicht terug te leiden tot het spelletje wat ze speelden met het ouijabord of wellicht heeft de drank en drugs inname van die avond er ook wat mee te maken.
Veel tijd om er over na te denken heeft Pip niet door haar nieuwe baan maar ook door andere nieuwe persoonlijke tegenslag.
Of Pip er achterkomt hoe het allemaal precies in elkaar zit lees je zelf in deze spannende jeugdthriller.

We beginnen zoals eerder gezegd met een proloog en daarna volgen nog 32 hoofdstukken. De spanning bouwt geleidelijk op en houdt je aandacht daar waar het hoort te zijn: bij het verhaal.
Sommige hoofdstukken worden afgewisseld met cursief gedrukte toevoegingen. Soms is het een terugblik soms een overdenking.
De schrijfstijl is vlot, toegankelijk en zonder lastige woorden voor de lezers. En sommige stukken zullen zeker herkenbaar zijn voor de jeugd van tegenwoordig 😉

Enkele trefwoorden die die door de uitgever genoemd worden zijn oa mysterie, spanning, bijgeloof, familie & vriendschap. Al deze trefwoorden kun je stuk voor stuk verklaren na het lezen van Gevarenzone.

Onder het lezen komen we steeds meer te weten over Pip en haar verleden en hoe dit alles uiteindelijk invloed heeft gehad op de situatie van nu.

De cover van Gevarenzone is prachtig, een beetje mysterieus, cool maar zeer zeker aantrekkelijk voor het oog.
De titel verklaart zich vanzelf en behoeft geen verdere uitleg wat mij betreft.

Het was mijn kennismaking met het werk van Jennefer Mellink en zij heeft mij zeker niet teleurgesteld. Ze wist met de proloog gelijk mijn aandacht te trekken en die vast te houden tot het eind. Gevarenzone leest vlot en op sommige momenten voelde het wat ongemakkelijk, beklemmend zelfs. Een echte aanrader voor de Young Adults die wel van een beetje spanning houden.

Ik kreeg Gevarenzone van de uitgever in ruil voor een eerlijke recensie, waarvoor dank.
Gevarenzone telt mee voor mijn eigen ‘Ik lees Nederlands’ uitdaging van 2016 en is hiervoor boek nummer 33.

De foto van de cover komt van de website van de uitgever.

Schrijver:

Jennefer Mellink (1985) is opgegroeid in Leusden. Naast schrijven aan haar thrillers werkt ze ook parttime als medewerker binnendienst bij een bedrijfsmakelaar.
Jennefer debuteerde in 2014 met Gebroken. Gevarenzone is haar derde Young Adult thriller. Jennefer schrijft ook columns en korte verhalen die zijn verschenen in diverse verhalenbundels en tijdschriften.

~~~~~~

Gevarenzone – Jennefer Mellink

Clavis Young Adult – hardcover – juli 2016

ISBN: 978 90 448 2785 9

Pagina’s 208 – Young Adult / Thriller

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s