Zo maak je een boek – Daniel Napp

Standaard

Zo maak je een boek - Daniel Napp - Clavis

Flaptekst:

Hou je van boeken? Dan heb je je misschien weleens afgevraagd hoe ze gemaakt worden. In dit boek over boeken kun je meekijken over de schouder van iedereen die zich bezighoudt met het maken van een boek. Zo kom je stap voor stap te weten hoe een prentenboek ontstaat, van het eerste idee tot het resultaat dat in de boekhandel ligt.

Een boek dat boekenwurmen van
alle leeftijden zal bekoren.

Mijn mening:

Wat een leuk boek is dit!
Het neemt je mee aan de hand van dierenfiguren en laat je de weg van idee tot boek zien. Er wordt onder andere uitgelegd wat een schutblad, colofon, boekblok en manuscript is.
En laat je stapje voor stapje realiseren wat er allemaal bij komt kijken voordat je het boek uiteindelijk in je handen hebt.

Een idee wordt geboren, dan moet het nog een echt verhaal worden en een prentenboek zonder illustraties is eigenlijk geen prentenboek.
Het manuscript wordt beoordeeld, met een beetje geluk besluit een uitgever om het uit te gaan geven en dan kan het echte werk beginnen.
Nadat de proefdruk is nagekeken en goedgekeurd gaat het naar de drukker, een deel gaat in de opslag en het andere deel komt bij de boekhandelaren terecht die het hebben ingekocht.
Tussen idee en verschijnen kan wel één jaar tijd zitten.

Gelukkig voor Petra Vos komt haar boek in de boekhandel terecht en zo kan het zijn dat jij het boek als cadeau voor jezelf of voor een ander koopt. Want een feestje is nooit compleet zonder cadeautjes…

De illustraties zijn vrolijk en bevatten details, het kleurgebruik is waarheidsgetrouw.
De tekst is voor hele jonge kinderen best lastig denk ik door de woorden uit het boekenvak maar vanaf een jaar of 6 wordt het wat makkelijker.

Een leuke toevoeging is de pagina met Wist je..

Zo maak je een boek is een echt prentenboek, het is informatief en geeft een mooie inkijk in de boekenwereld.  Ook voor de oudere boekenwurm is het leuk om de weg van idee tot boek te leren kennen, en zal daarom met plezier worden voorgelezen.
Ik genoot van het (voor)-lezen en kan niet wachten tot een volgende keer om het handzame formaat boek in mijn handen te houden.

Ik ontving Zo maak je een boek als recensie-exemplaar van de uitgever in ruil voor een eerlijke, oprechte recensie.

De foto van de cover komt van de website van de uitgever.

Schrijver & Illustrator:

Daniel Napp (1974) voltooide een universitaire studie in Münster met een major in illustreren. Werkt sindsdien aan zijn kinderboeken en won al diverse prijzen.

~~~~~~

Zo maak je een boek – Daniel Napp

Vertaling: Roger Vanbrabant

Clavis – hardcover – juli 2016

ISBN: 978 90 448 2836 8

Pagina’s 36 – Prentenboek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s