Enkeltje Ierland – Charlotte de Monchy

Standaard

Enkeltje Ierland - Charlotte de Monchy - Boekerij

Achterflap:

Dierenarts Lisa heeft Amsterdam en haar beste vriendin Tess achtergelaten voor een droombaan in het dorpje Brentwood op het Ierse platteland. Maar eenmaal daar dringt tot haar door dat als ze alleen maar hard werkt en met doorgewinterde boeren op leeftijd omgaat, de kans klein is dat ze ooit nog de liefde van haar leven gaat vinden.

William keert na de dood van zijn ouders terug naar het enorme familielandgoed. Daar krijgt hij te horen dat de erfenis hem pas toekomt als hij kan aantonen dat zijn wilde jaren in Londen definitief achter zich heeft gelaten. Daartoe zal hij zich moeten verloven met een ‘geschikte’ vrouw. Hij kent in Brentwood niemand die in aanmerking komt – behalve misschien de knappe Nederlandse dierenarts. Maar laat er nu één man op de wereld zijn op wie Lisa niet zit te wachten…

Mijn mening:

Wat zal ik eens zeggen over Enkeltje Ierland?
Het was een heerlijk vermakelijk, ontspanning brengend maar bovenal feelgood boek. Natuurlijk weet je dat er ook wat voorspelbare elementen in voorkomen maar dat is niet altijd vervelend. In dit geval koos ik er zeer bewust voor om Enkeltje Ierland op dit moment te lezen. Ik was toe aan iets luchtigs om even mijn hoofd leeg te maken.
En dat is meer dan prima gelukt! Ik las het boek in één middag uit en dan weet je dat het bracht waar je op hoopte: Een hoop ontspanning!

Enkeltje Ierland begint met een korte proloog die later in het verhaal grotendeels nog eens terug komt. De proloog laat je kennismaken met Lisa en de soms wat geïsoleerde plattelandsomgevingen van Ierland. En dan zit je eigenlijk al gelijk in het verhaal.
Er volgen 44 hoofdstukken van verschillende lengte, de ene wat korter dan de andere.

We leven mee met het wel en wee van Lisa en haar collega’s van de dierenartspraktijk, de lokale bewoners van Brentwood maar ook hartsvriendin Tess heeft een belangrijke rol in Lisa’s leven. Lisa meest na 8 maanden soms het bruisende van de stad Amsterdam maar ook is ze bang om de liefde van haar leven mis te lopen in Brentwood.
Gelukkig is daar toch die ene aantrekkelijke man waarvan Lisa stiekem behoorlijk onder de indruk is maar waar wat onderliggende spanning zorgt voor een haat-liefde verhouding tussen die twee.

‘Liefde is niet perfect. Je bent op zoek naar iemand die perfect is, maar valt uiteindelijk op iemand zijn imperfecties. Zo werkt het nu eenmaal.’

De schrijfstijl van de Monchy is zeer vlot, bevat humor en een sausje romantiek maakt het beeld compleet. Je waagt je zonder probleem op het Ierse platteland. De regendruppels die de genummerde hoofdstukken opsieren spreken voor zich 😉
De cover past bij het hele verhaal en de afgebeelde beagle is extra speciaal omdat er hier ook zo’n exemplaar ligt te chillen op zijn kussen. De cover straalt ondanks de regendruppels toch vrolijkheid uit.

De titel spreekt voor zich daar hoef ik niets aan toe te voegen.

Enkeltje Ierland is een heerlijke feelgood-roman die een ieder heerlijk zal laten wegdromen naar Ierland en zich ondertussen even laat onderdompelen door de herkenbare troubles van een jonge vrouw die denkt dat ze alleen op de wereld zal eindigen.  Maar liefde laat zich niet dwingen dat overkomt je gewoon.
Een heerlijk boek voor de komende zomermaanden (maar ook zeker goed te pruimen in ieder ander jaargetijde!).

Ik wacht met smart op de volgende roman van Charlotte de Monchy, dat kan alleen maar een heerlijke middag opleveren onder het lezen.

Ik leende dit boek in de plaatselijke bibliotheek en het telt mee voor mijn ‘Ik lees Nederlands’ uitdaging van 2016 en is hiervoor boek nummer 28.

De foto van de cover komt van de website van de uitgever.

Schrijver:

Charlotte de Monchy (1979) studeerde Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Zes maanden zonder is haar debuut, Enkeltje Ierland is haar tweede roman. Charlotte woont met haar gezin in Haarlem.

~~~~~~

Enkeltje Ierland – Charlotte de Monchy

Boekerij – paperback – maart 2016

ISBN: 9789022 572504

Pagina’s 334 – Roman

5 suggeties bij “Enkeltje Ierland – Charlotte de Monchy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s