Vallen – Jackie van Laren

Standaard

Vallen - Jackie van Laren - Boekerij

Achterflap:

Een roman over de verrassing van echte liefde, die er heel anders uit kan zien dan je ooit had verwacht…

Anne, jong en keurig opgevoed, werkt voor een blad dat op de rand van de schandaaljournalistiek balanceert en is verloofd met de keurige, kreukvrije Ian. Tijdens een interview met Rory Maquary, leadzanger van een wereldberoemde rockband, gelauwerd acteur en beruchte Hollywood Bad Boy, blijkt Anne een onverwachte connectie te hebben met zijn driejarige zoontje. Het jongetje heeft het moeilijk sinds zijn moeder met de noorderzon vertrok. In een opwelling doet Rory Anne een aanbod dat ze niet kan weigeren: als ze drie weken meegaat met de Amerikaanse tournee van zijn band en op zijn zoontje past, mag ze een exclusief diepteartikel over de band schrijven. Anne pakt zonder aarzelen haar tas en gaat. Ze houdt zichzelf voor dat ze het doet voor haar carrière en voor het kind, maar bijna tegen wil en dank vallen Anne en Rory voor elkaar…

Mijn mening:

Zal ik maar gelijk met de deur in huis vallen?
Ik heb genoten van Vallen, de nieuwe roman van Jackie van Laren.
Jackie weet haar twee passies uitmuntend te combineren, muziek en verhalen.

In Vallen worden we door Anne meegenomen op tournee met een Amerikaanse rockband, waar zij bij toeval aan de crew is toegevoegd. Als beginnend journalist krijgt ze de kans om in ruil voor oppas (op de 3 jarige zoon van de leadzanger) een exclusief diepte interview met de bandleden te krijgen. En dat is even anders dan haar tot nu toe voorspelbare leventje in Londen.

Het oppassen gaat als vanzelf en de tijd die ze beschikbaar heeft voor research besteed ze dan ook achter haar trouwe laptop. In korte tijd weet ze het hart van Row maar ook zeker van zijn vader Rory voor zich te winnen. Maar keurige Anne staat niet open voor z’n avances want in Londen wacht haar verloofde Ian op haar.
Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan…

Het boek is opgedeeld in 25 hoofdstukken, allemaal met titels van één woord die goed weergeven waar het omgaat. En voorzien van hartvormige klavertjes vier.
De schrijfstijl is zeer vlot, beeldend en overgoten met een lichte saus van romantiek. Ik hou ervan!

Je kunt onder het lezen goed waarnemen waar Anne bezig is aan haar artikel te schrijven doordat voor die stukken een ander lettertype is gebruikt.
Halverwege het boek vinden we de letterlijke verklaring van de titel van het boek <3.

De cover is er ook één om van te houden. Door het gebruik van zwart/wit en de kleur rood is hij simpel qua kleurstelling maar de afbeelding straalt liefde uit. De silhouetten vind ik supermooi gekozen. Een cover die uitnodigt om het boek op te pakken, open te slaan en dan ben je verkocht want ook de schutbladen aan de binnenkant zijn voorzien van de hartvormige klavertjes vier. Als je dan begint met lezen dan blijf je lezen en is het einde daar voordat je het goed en wel beseft.

Ik genoot van dit boek ondanks de wat klassieke liefdesstory tussen Anne & Rory maar dat mag de pret niet drukken. Ik denk dat Vallen meer dan prima leesvoer is om even je sores te vergeten en je in een andere wereld te wanen.
Voor je het weet ben je verliefd…

“Zijn stem was een en al rauwe intensiteit en je was hulpeloos
als in een tsunami van gevoel; het enige wat je kon doen
was alles over je heen laten spoelen en
betoverd achterblijven.”

Vallen is een prima opvolger van de Q-serie die eerder verscheen uit de pen van Jackie. En ook nu zie ik het wel zitten om een vervolg te zien op deze roman, want met Rory, Anne en Row in de hoofdrol kunnen we nog alle kanten op.

Ik denk dat Vallen een regelrechte zomerhit gaat worden in de plaatselijke boekhandel en dat is niet meer dan terecht.

Vallen kreeg ik van de uitgever in ruil voor een eerlijke recensie, waarvoor dank!
Dit was boek nummer 27 in mijn ‘Ik lees Nederlands’ uitdaging van 2016.

De foto van de cover komt van de website van de uitgever.

Schrijver:

Jackie van Laren (12 december 1968) is de schrijversnaam van Jacqueline Remmers. Ze heeft twee grote passies in haar leven: muziek en verhalen. Op jonge leeftijd schreef ze voor haar eigen plezier zowel fictie als poëzie en muziek.
Een studie Nederlands en Engels, een nachtelijk bestaan op de poppodia van Nederland en een carrière in het uitgeefvak volgden.
Met de Q-serie (Zin, Lief en Ziel) debuteerde Jackie als schrijfster.

~~~~~~

Vallen – Jackie van Laren

Boekerij – paperback – juni 2016

ISBN: 9789022 577226

Pagina’s 396 – Roman

2 suggeties bij “Vallen – Jackie van Laren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s