Deze is voor jou – Daphne Deckers

Standaard

Deze is voor jou - Daphne Deckers - The House of Books

Samenvatting en mening ineen:

Daphne Deckers weet iedere week duizenden lezers te raken met haar column in De Telegraaf. Ze schrijft over het alledaagse leven wat haar en haar gezin overkomt. Omdat haar kinderen in leeftijd niet veel schelen met die van mij is heel veel herkenbaar over hoe de pubers in het leven staan. En dat schept een (kleine) band.

De ondertitel geeft precies weer waar het in de columns over gaat. Namelijk pubers, papa’s en andere perikelen. De ondersteunende smiley’s geven weer wat voor perikelen (maar die kan ik via mijn laptop niet te voorschijn toveren omdat ik de codes niet weet…). Op de coverfoto kun je ze wel zien.

Daphne schrijft zeer vlot en open over alles wat haar bezig houdt. Humor voert de boventoon en soms is het zelfs hilarisch te noemen. Toch toont ze ook de gevoelige kant en stelt zich hierbij kwetsbaar op.
Het geheel is zeer vlot leesbaar en bevat geen moeilijke woorden.

Mijn jeugdhelden van de radio kwamen ook nog voorbij in de column met de titel-dragende naam van dit boek.
De meest grappige uitspraak in het boek vind ik dat zij en haar man Richard zichzelf de firma ‘Halen en betalen’ noemen. Waar dat precies op slaat lees je terug in het boek.
Over de column ‘Illegaal downloaden’ kan ik alleen maar zeggen dat ik mezelf net als Daphne en menig ander verbaas over het feit dat mensen zo gemakkelijk toegeven aan deze illegale praktijk. Mensen realiseren zich niet dat ze anderen schade berokkenen door niet te betalen. Als je dan toch digitaal wil lezen leen dan via de bibliotheek de legale versie dan krijgt de auteur tenminste ook nog wat uitbetaald en jij doet niets illegaals.

‘Of ik ook à la Vijftig tinten grijs met touwen vastgebonden
zou willen worden in mijn eigen sm-kelder?
Neuh. Het enige dat een man bij mij mag ophangen, is de was.’

Het boek is voorzien van een aantal grappige illustraties en van een aantal foto’s uit het privé archief van Daphne. Maar wie haar volgt via Instagram en/of Facebook herkent sommige foto’s vast wel. Daphne is zelf zeer actief op beide platformen en heeft daar een schare fans die zo een leuk kijkje krijgen in haar drukke leven.

Ik hou van het lezen van korte verhalen en columns omdat ze zo lekker makkelijk lezen en gemakkelijk even naast ons neer gelegd kunnen worden zonder dat je de draad van het verhaal kwijt raakt.
Een ideaal maatje voor de komende vakantieperiode of als fijne afwisseling in een hectisch bestaan waarin je soms even tijd voor jezelf zoekt. Je leest een paar columns en je kunt er weer even tegen.

Ik leende Deze is voor jou bij de plaatselijke bibliotheek en het is boek nummer 26 voor mijn eigen ‘Ik lees Nederlands’ uitdaging van 2016.

De foto van de cover komt van de website van de uitgever.

Schrijver:

Daphne Deckers (10 november 1968) studeerde Massacommunicatie in Utrecht. Tijdens haar studie werd zij een veel gevraagd fotomodel. Daphne is tegenwoordig vooral schrijfster, columniste, presentatrice, actrice en scenarioschrijfster.
Daphne schreef meerdere boeken over opvoeding, kinderboeken maar ook een heuse roman.
Daphne is getrouwd en heeft twee kinderen.

~~~~~~

Deze is voor jou – Daphne Deckers

The House of Books – paperback – november 2015

ISBN: 9789044 349009

Pagina’s 160 – Columns

Advertentie

2 suggeties bij “Deze is voor jou – Daphne Deckers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s