21 Zomers en andere verhalen – Chantal van Gastel

Standaard

21 Zomers en andere verhalen - Chantal van Gastel - The House of Books

Achterflap:

Ik blijf nog even zitten, de zon schijnt hier heerlijk en ik kan mijn ogen niet van de skyline afhouden. Het wordt drukker en dan weer rustiger. De ferry meert aan en vaart weer weg. Ik heb geen haast om te vertrekken. Alles wat me thuis zo dwarszit, glijdt langzaam van me af. Weet je wat? Ik denk er gewoon helemaal niet meer aan. Weg zijn mijn problemen. Ik ben verdorie in New York en ik ga van elke seconde genieten. Aan het eind van de zomer zal ik herboren zijn.

Toevallige ontmoetingen, wilde plannen, een nieuw begin. In de zomer lijkt alles mogelijk. Voor het eerst zijn de zwoele zomerse korte verhalen van Chantal van Gastel samengebracht in één bundel.

In 21 Zomers gaat Lauren een zomer tegemoet zonder haar grote liefde. Roxy onderneemt in Roxy’s roadtrip een gewaagde reis naar Spanje om een oude vakantieliefde terug te vinden. En Lucy is het zat om als laatste single in haar vriendengroep een blok aan ieders been te zijn en besluit het roer om te gooien in Zomer in New York.
Een heerlijk zomers leesfeest!

Mijn mening:

Na de pasgeleden gelezen winterverhalen was ik toe aan de zomerbundel, dat paste mooi bij de temperaturen van afgelopen week in het zonovergoten Zeeland.

21 Zomers en andere verhalen bevat in totaal 5 korte complete verhalen en een exclusieve preview van de roman ‘Ik wist het’.
De korte verhalen hebben allen een herkenbaar iets wat sommigen van ons vast wel eens zelf hebben meegemaakt. Ik begin maar met 21 Zomers waarin Lauren en Daniel al sinds hun studententijd samen zijn en waar het lijkt dat ze nu op een scheiding afstormen.
Roxy’s roadtrip gaat over Roxy die in haar eentje vertrekt naar Spanje maar al de eerste avond vroegtijdig lijkt te stranden tot ze Raphael ontmoet.
Het vertrek geeft weer dat je je gevoelens gewoon moet uitspreken voordat het anders te laat is.
Afleiding was voor mij het meest onwaarschijnlijke verhaal maar het zal vast wel eens gebeuren.
Zomer in New York is grappig, hilarisch bij vlagen, romantisch en zo lekker herkenbaar als je zelf al eens in New York hebt rondgewandeld. Het deed mij in ieder geval weer terug verlangen naar die citytrip van alweer 8 jaar geleden…

De preview van Ik wist het spreekt mij zeker aan dus wat een geluk dat deze al staat te trappelen van ongeduld om binnenkort gelezen te worden. Mia volgt haar hart en besluit haar leven om te gooien. Ze begint een bloemenatelier en vanaf het begin neemt ze je mee op haar prille schreden van het ondernemerschap.

De schrijfstijl van Chantal is zeer vlot, makkelijk te lezen en de onderwerpen zijn herkenbaar voor een heleboel mensen.

De cover straalt een zomerse dag uit wat perfect past bij de titel en de inhoud van het boek.

21 Zomers brengt je met je hoofd in zomerse sferen, (prille) liefdes en ook met een boodschap om je hart te volgen. Want waarom kiezen voor die stabiele baan waarin je weinig plezier hebt? Waarom niet je hart volgen en dan iets doen wat je echt leuk vindt. Je moet immers nog lang genoeg werken tegenwoordig, dan kan het maar beter iets leuks zijn waarmee je je tijd invult.
21 Zomers is uit voor je er erg in hebt en dan is het daarna hoog tijd voor een verfrissende duik 😉

Ik wens je veel leesplezier! Laat je het mij weten wat je er van vindt?als je het boek uit hebt?

21 Zomers komt uit mijn eigen boekenkast en telt mee voor mijn eigen ‘Ik lees Nederlands’ uitdaging van 2016 en is hiervoor boek nummer 25.

De foto van de cover komt van de website van de uitgever.

Schrijver:

Chantal van Gastel  (6 april 1980) begon na haar vwo aan een studie rechten maar brak deze in het tweede jaar af. Ze ging werken in een boekhandel. Na het winnen van een schrijfwedstrijd bij het tijdschrift Yes ging ze steeds meer schrijven. Het duurde even voordat ze haar voltooide werk durfde op te sturen naar uitgeverijen maar toen ze eenmaal de stap had genomen verscheen in 2008 haar debuut Zwaar verliefd!
Inmiddels heeft Chantal meerdere titels op haar naam en heeft ze diverse prijzen in de wacht gesleept.

~~~~~~

21 Zomers en andere verhalen – Chantal van Gastel

The House of Books – paperback – juni 2014

ISBN: 9789044 344745

Pagina’s 192 – Verhalenbundel / Chicklit

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s