Winter in New York en andere verhalen – Chantal van Gastel

Standaard

Winter in NY en andere verhalen - Chantal van Gastel - The House of Books

Achterflap:

Winterse gezelligheid, sfeervolle lichtjes, de magie van kerst en de kracht van vriendschap en liefde. Met deze hartverwarmende verhalenbundel brengt Chantal van Gastel uren leesplezier voor de lange, koude winteravonden.

In Winter in New York verwacht Lois haar relatieproblemen te kunnen ontvluchten in de meest geweldige stad ter wereld. Maar een sneeuwstorm verstoort haar plannen. In Stop! brengt de kerstgedachte Mia op heel andere ideeën voor haar toekomst. Tess wordt gestrikt als kandidate in de succesvolle tv-show Love Shack waarin verre liefdes met elkaar herenigd worden. En in Een kerstbelofte staat Janna er na het verlies van haar grote liefde helemaal alleen voor op kerstavond. Of toch niet?

Mijn mening:

Ik kocht laatst in een opwelling bijna de gehele collectie van Chantal van Gastel bij de opheffingsuitverkoop van de V&D voor een luttel bedrag (no shame!) en inmiddels heb ik de ontbrekende 2 titels elders bijgekocht want na het lezen van deze bundel kan ik wel zeggen dat ik de schrijfstijl zeer goed kan waarderen. Chantal heeft er dus een fan bij.

Winter in New York bevat een uitgebreid voorwoord en daarna een verzameling van 6 verhalen, de een beduidend langer dan de ander maar allen met een vlotte pen geschreven. De verhalen zijn meeslepend, met herkenbare thema’s en de liefde voor New York spat er af.
Voor ik er erg in had was ik aan het eind van de bundel en was ik teleurgesteld, ja je leest het goed, ik was teleurgesteld dat het al voorbij was…

Over de inhoud van de verhalen ga ik lekker niets zeggen want dan heb jezelf straks niets meer te ontdekken. Ik kan je alleen voorspellen dat je deze bundel ook makkelijk nu kunt lezen, je hoeft ze niet perse te bewaren voor een koude winteravond. In deze wisselvallige lente kunnen ze ook prima ontspanning bieden.

De cover past bij de verhalen, alleen lijkt het mij dat de dame in kwestie net iets te luchtig is gekleed voor een koude winterdag 😉
De titel spreekt voor zich en behoeft naar mijn idee geen verdere uitleg.

Winter in New York waant je in een winterwonderland aan de andere kant van de oceaan maar net zo goed in de noordelijk gelegen landen van Europa. Het brengt je een paar uurtjes ontspanning en doet je wellicht verlangen naar een kop warme chocomel met marshmallows of het brengt je wat verkoeling in warmere dagen.
Ik gun je dezelfde positieve leesbeleving dus ik kan je aanraden naar de boekhandel of bibliotheek te gaan en daar een exemplaar te bemachtigen. Veel leesplezier!

Winter in New York komt uit mijn eigen boekenkast en telt mee voor mijn eigen ‘Ik lees Nederlands’ uitdaging van 2016 en is hiervoor boek nummer 22.

De foto van de cover komt van de website van de uitgever.

Schrijver:

Chantal van Gastel  (6 april 1980) begon na haar vwo aan een studie rechten maar brak deze in het tweede jaar af. Ze ging werken in een boekhandel. Na het winnen van een schrijfwedstrijd bij het tijdschrift Yes ging ze steeds meer schrijven. Het duurde even voordat ze haar voltooide werk durfde op te sturen naar uitgeverijen maar toen ze eenmaal de stap had genomen verscheen in 2008 haar debuut Zwaar verliefd!
Inmiddels heeft Chantal diverse titels op haar naam en is Winter in New York haar meest recente uitgave. Chantal heeft diverse prijzen in de wacht gesleept.

~~~~~~

Winter in New York en andere verhalen – Chantal van Gastel

The House of Books – paperback  met flappen – oktober 2015

ISBN: 9789044 348545

Pagina’s 192 – Verhalenbundel / Chicklit

Advertentie

4 suggeties bij “Winter in New York en andere verhalen – Chantal van Gastel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s