De au pair – Maartje Fleur

Standaard

De au pair - Maartje Fleur - Luitingh Sijthoff

Achterflap:

Caroline laat haar studentikoze bestaan achter zich en gaat samenwonen met Arthur en zijn dochter Lois, in hun kapitale villa aan de rand van het bos. Nu heeft ze de man van haar dromen, een mooi atelier en geen geldzorgen. Haar geluk lijkt compleet als ze zwanger raakt. Toch voelt Caroline zich er niet thuis. Arthurs huishoudster vindt haar een opportuniste, zijn dochter zit midden in de puberteit en hijzelf is wel erg vaak weg.
Als dan het levenloze lichaam van een vroegere au pair wordt gevonden en Arthur wordt verdacht van moord, verandert Carolines droomwereld in een nachtmerrie.

Mijn mening:

De titel trok mij over de streep om het boek te gaan lezen, als oud au pair trekt dat altijd de aandacht. Maar gelukkig zijn mijn belevingen als au pair geheel anders 🙂

In 53 hoofdstukken leven we mee met Caroline en haar Arthur, beiden hebben het één en ander meegemaakt voordat ze elkaar leren kennen en hals over kop verliefd worden. Na ongeveer een jaar trekt Caroline in bij Arthur en zijn dochter Lois in hun kapitale villa. Dat is een wereld van verschil met waar ze vandaan komt.
Om mensen te leren kennen maar ook om nog het gevoel van zelfstandigheid vast te houden begint Caroline met het geven van een schildercursus.
Waar Caroline echter nogal naïef in was, is de grote rol die de huishoudster en haar volwassen zoon nog blijken te spelen in het leven van Arthur en Lois. Ze krijgt te maken met allerlei complotten, bedreigingen en tegenwerkingen. Maar komen ze wel uit de hoek die Caroline verdenkt? Als het levenloze lichaam van de vroegere au pair wordt gevonden staat Carolines wereld wederom op zijn kop.

Een lekker leesbaar boek, geen moeilijke taal en een eind waarvan ik niet stond te kijken. Het was niet dat het er bovenop lag maar echt heel spannend vond ik het ook niet. Gewoon een heerlijk ‘luchtige’ thriller die je een aantal uurtjes leesplezier zal opleveren.

Ik leende dit boek in de plaatselijke bibliotheek, het telt mee voor mijn eigen ‘Ik lees Nederlands’ uitdaging van 2016 en is hiervoor boek nummer 20.

De foto van de cover komt van de website van de uitgever.

Schrijver:

Maartje Fleur  werkt sinds 2005 als freelance journalist/schrijver/eindredacteur voor o.a. Flair, Margriet, Libelle en Viva.
De au pair is het thrillerdebuut van Maartje. Eerder verscheen Irritant, een verzameling columns. Najaar 2015 verscheen Chateau Zen, haar tweede thriller.
Maartje Fleur woont met haar gezin in Alkmaar.

~~~~~~

De au pair – Maartje Fleur

Luitingh Sijthoff – paperback – april 2014

ISBN: 9789021 809854

Pagina’s 270 – Literaire thriller

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s