De verwarde cavia – Paulien Cornelisse

Standaard

De verwarde cavia - Paulien Cornelisse - eigen beheer

Achterflap:

Eindelijk! Een boek over een cavia die op kantoor werkt!

‘Ik hoorde dat Ruud gaat snoeien!’ fluisterde Marja luid.
‘Snoeien? Waarin?’ vroeg Cavia.
‘In ons! Afslanken die hap! Alles met freelancers!’

Treed binnen in de wereld van Caaf. Maak kennis met haar collega’s, ervaar het belang van een betrouwbare koffieautomaat en huiver mee als het moederconcern zich met de zaken gaat bemoeien. De kantoortuin is een verwarrende biotoop, met als enige houvast een doosje paperclips.

Mijn mening:

De verwarde cavia is een boek dat je uitleest in sneltreinvaart. De korte zinnen en de korte afwisselende hoofdstukken zijn daar grotendeels schuldig aan. Het is vlot geschreven en super toegankelijk voor de lezers.
Sommige lezers zullen zich misschien storen aan een cavia met menselijke trekken in de hoofdrol maar ik beeldde Caaf gewoon in als mens en dan valt alles best mee.

De collega’s van Caaf zijn bijna allemaal van die herkenbare stereotypes die iedereen zich wel voor de geest kan halen. En dit hoeft in mijn ogen niet perse negatief te zijn.
Caaf maakt de meest hilarische situaties mee waarin menig kantoormedewerker zich zou kunnen verplaatsen doordat ze het vast zelf ook wel eens meemaken of hebben meegemaakt.
Te denken valt aan een cursus time-management, zomer/winterborrels, sores met ex-geliefden, reorganisaties, collega’s met burn-outs, nieuwe uitdagingen aangaan en nog veel meer wat aan bod komt.

Voor de rest kan en wil ik niet teveel verklappen over De verwarde cavia maar wil ik je het graag zelf laten ervaren.

De cover laat zijn waar het boek over gaat, een verwarde cavia. En is wat mij betreft door de gebruikte kleur en de eenvoudige illustratie toch een aantrekkelijk geheel.

Ik heb mezelf meer dan prima vermaakt met dit boek van Paulien wat een geheel andere insteek heeft dan haar eerdere werk. Ik kan het je aanraden om te lezen als je jezelf wat ontspanning gunt en met een lach op je gezicht dit boekje wilt dichtslaan.

Een deel van De verwarde cavia verscheen eerder als feuilleton in NRC Handelsblad, onder het pseudoniem J. Waterlander, ik lees deze krant niet dus voor mij was alles nieuw.

Ik kocht dit boek onlangs tijdens een lezing van Paulien in Noordwijk en ben nu de gelukkige eigenaresse van een gesigneerd exemplaar.

De verwarde cavia - Paulien Cornelisse - signeren

De verwarde cavia telt mee voor mijn eigen ‘Ik lees Nederlands’ uitdaging van 2016 en is hiervoor boek nummer 18.

De foto van de cover komt van de website van Paulien.

Schrijver:

Paulien Cornelisse (24 februari 1976) is naast schrijver, cabaretier, columnist en is regelmatig op televisie te zien.
Eerder schreef ze ‘Taal is zeg maar echt mijn ding‘ en ‘En dan nog iets‘.
De verwarde cavia‘ is Pauliens fictiedebuut en geheel zelfstandig uitgegeven, onafhankelijk van haar eerdere uitgeverij omdat ze zelf graag de regie wilde houden.

~~~~~~

De verwarde cavia – Paulien Cornelisse

Eigen beheer – paperback – april 2016

ISBN: 9789082 430202

Pagina’s 192 – Roman

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s