Schaduwvechters – Walter Lucius

Standaard

Schaduwvechters - Walter Lucius - Luitingh Sijthoff

Uit het persbericht:

De bloedmooie en gevaarlijke journaliste Farah Hafez is terug. Samen met collega Paul Chapelle bijt ze zich vast in een internationaal crimineel netwerk…

Journaliste Farah Hafez wordt gezocht door internationale veiligheidsdiensten vanwege haar vermeende aandeel in een gijzelingsactie in Moskou. Ze vlucht naar Jakarta om haar onderzoek naar de criminele praktijken van een Russische oligarch voort te zetten.
Gesteund door haar collega en vertrouweling Paul Chapelle, die in Moskou en Johannesburg nieuwe sporen vindt, legt ze op verrassende wijze het internationale netwerk van de Rus bloot. Dit blijkt ook verantwoordelijk voor de zaak waarop de Amsterdamse recherche zich stukbijt: de hit-and-run op een Afghaans jongetje en de betrokkenheid daarbij van een hooggeplaatste Nederlandse politicus.

Mijn mening:

Na enige twijfeling van mijn kant ging ik toch in op het aanbod van de uitgever om deel 2 van de Hartland Trilogie te lezen. Ik twijfelde vooral omdat ik deel 1 niet gelezen heb en ik zag op korte termijn geen mogelijkheid om beiden te lezen ter recensie. Maar volgens de PR-medewerkster konden ze ook los gelezen worden dus ik zei volmondig ja tegen het aanbod.

Schaduwvechters is opgedeeld in 5 delen, die ieder weer opgedeeld zijn in afzonderlijke genummerde hoofdstukken, variërend van 7 tot 17.
De schrijfstijl van Lucius is toegankelijk en het het enige struikelblok dat ik tegenkwam  waren toch de lastige tongbrekende Russische namen 🙂
Ik moest in het begin wel wennen en het duurde even voordat alles vertrouwd aanvoelde maar uiteindelijk was het vooral Esther die ik in mijn hart sloot.

Onder het lezen heb ik geen moment gedacht dat ik iets miste doordat ik deel 1 niet heb gelezen. Of dat daadwerkelijk ook zo is kan ik niet echt beoordelen.
Het verhaal begint gelijk spannend met de gijzelingsactie in Moskou en al lezende gebeuren er dingen waarvan je weet dat het in het echte leven ook zo is.
Te denken valt aan de aangereden Sekander (jongen gekleed als meisje), de kinderporno en de corrupte gang van zaken in oa Rusland.

Er zijn verschillende perspectieven waaruit het verhaal tot je komt, vanuit Farah Hafez, Paul Chapelle en het recherche duo Radjen Tomasoa en Esther van Noordt. En vooral die laatste die plaatsvindt in Nederland beviel mij het best.

Sommige stukken waren wat taai om te lezen maar uiteindelijk leest het geheel vlot en zie je de beelden voor je wat er plaatsvindt. Bijvoorbeeld daar waar Farah oog in oog komt met Valentin Lavrov en het stuk waarin Radjen en Esther een reconstructie in elkaar zetten. Die beelden komen op je netvlies en laten je niet snel los.

Schaduwvechters heeft een mooie cover die mystiek uitstraalt en door het minimale kleurgebruik toch een eyecatcher is.

Uiteindelijk heeft Schaduwvechters mij positief verrast en ben ik blij dat ik op het aanbod van de uitgever ben ingegaan. Het was niet zo dat ik constant op het puntje van mijn stoel zat van de spanning maar sommige passages lieten mijn hartslag zeker wel wat versnellen.
Ik sluit mij aan bij de woorden van de PR-medewerkster dat Schaduwvechters los te lezen is van De vlinder en de storm.

Schaduwvechters werd mij door de uitgever aangeboden in ruil voor een eerlijke recensie, nogmaals dank voor dit exemplaar.
Schaduwvechters telt mee voor mijn ‘Ik lees Nederlands’ uitdaging van 2016 en is hiervoor boek nummer 17.

De foto van de cover komt van de website van de uitgever.

Schrijver:

Walter Lucius is het schrijverspseudoniem van Walter Goverde (Den Helder 1954). Goverde werkte jarenlang als theater- en televisieregisseur. Voordat hij zich op het fulltime schrijverschap stortte, werkte hij als zelfstandig audiovisueel producent.
Schaduwvechters is het tweede deel van de Hartland-trilogie, na  De vlinder en de storm (2013) waarmee hij winnaar werd van de Schaduwprijs 2013 en ook gelijk zijn naam vestigde in binnen- en buitenland.

~~~~~~

Schaduwvechters – Walter Lucius

Luitingh Sijthoff – paperback – april 2016

ISBN: 9789024 567904

Pagina’s 414 – Thriller

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s