In stukjes – Marc Marie Huijbregts

Standaard

In stukjes - Marc Marie Huijbregts - Atlas Contact

Achterflap:

Ik was geen man, ik was geen vrouw, ik was niet knap, ik was klein, dik en met een bril. Ik beet me vast in kleding. Als ik eenmaal iets aan had waar ik me veilig in voelde dan deed ik dat nooit meer uit. Zo heb ik jaren, echt jaren, rondgelopen met een Paisley sjaal om mijn hals gebonden. Als er dan stiekem over me gefluisterd werd verdween ik met mijn onderkinnen en snor in die sjaal. En die ongemakkelijkheid met mezelf is lang blijven bestaan. Tot op de dag van vandaag.

Mijn mening:

In stukjes bevat 17 korte verhaaltjes over het leven van Marc Marie en geeft je zowel een grappig als ontroerende inkijk in zijn leven.

‘Intermezzo’ vond ik best hilarisch terwijl je echt niet wilt dat dat je overkomt.
‘Puh’ is ook een stukje waarin ik de humor kon waarderen.

Ontroerend zijn de stukken over ‘Mijn moeder’ ‘Ria’ en de ode aan zijn man ‘Karim’.

De gehele schrijfstijl is vlot en zeer goed toegankelijk te noemen. Het voelde onder het lezen net alsof ik Marc Marie het hoorde voorlezen met zijn eigen herkenbare, aparte stemgeluid. Zijn schrijfstijl is net zo grappig als in zijn theatershows (dat is wat ik vind tenminste).

De verhalen staan niet in chronologische tijd maar dit is niet erg want de verhalen staan op zich. Natuurlijk is Marc Marie de rode draad in het geheel en is hij degene die je door het boek loodst.

Het grootste nadeel aan het boek was dat het zo snel uit was. Ik had nog wel wat meer verhaaltjes over Marc Marie willen lezen. Het boekje brengt je een paar uur ontspanning en daar is het uiteindelijk allemaal om te doen. Ik vind ‘In stukjes‘ een aanrader voor jou om te lezen.

Wist je trouwens dat Marc Marie zijn eigen cover heeft ontworpen en dat dit niet zomaar goedgekeurd werd? Je leest er alles over in dit boek.

In stukjes stond sinds enkele weken in mijn boekenkast te wachten op zijn beurt om gelezen te worden. In stukjes telt mee voor mijn ‘Ik lees Nederlands’ uitdaging van 2016 en is hiervoor boek nummer 15.

De foto van de cover komt van de website van de uitgever.

Schrijver:

Marc Marie Huijbregts (1964) is bekend van toneel, theater, televisie, film en zijn boek. Hij won in 1999 de finale van het Camerettenfestival. Hij werd later ook nog eens bekroond met de Poelifinario Cabaretprijs. En in 2009 won hij de Beeld en Geluid Award voor TV-persoonlijkheid van het jaar.

~~~~~~

In stukjes – Marc Marie Huijbregts

Atlas Contact – paperback – oktober 2014

ISBN: 9789025 444471

Pagina’s 152 – verhalenbundel

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s