In één dag gelukkig – Janneke Gaanderse

Standaard

In één dag gelukkig - Janneke Gaanderse - Lev. boeken

Alles waar je aandacht aan geeft groeit. Dus als je anders naar de dingen leert kijken, veranderen de dingen, inclusief jezelf.

Achterflap:

Lichter denken betekent dat jij je zorgen in een paar seconden los kunt laten, dus binnen een knipoog en een lach. Om dat te leren is een aantal stappen nodig, die in dit boek aan je worden voorgesteld. Je leert denkpatronen die jouw persoonlijke bloei in de weg staan te relativeren en je leert hoe jij flexibel om kunt gaan met de realiteit. Janneke Gaanderse geeft fascinerende antwoorden op vragen die iedereen bezighouden. Je ontdekt de avonturier in jezelf, ziet de lichtpuntjes in de gebeurtenissen om jou heen en je krijgt oog voor het grote en kleine dagelijkse geluk.

In één dag gelukkig staat vol herkenbare voorbeelden, tips, feitjes en weetjes die jou een duwtje in de rug geven. Iedereen kan leren relativeren met deze toegankelijke methode. Het vraagt niks meer dan pen, papier en een open geest.

Mijn mening:

In één dag gelukkig heeft gelukkig nog een ondertitel want na het lezen van dit boek denk ik nog steeds dat ‘In één dag gelukkig’ niet haalbaar is. Maar met de ondertitel ‘Leer lichter denken en de wereld is van jou’ kom ik een stuk verder. Het kost je namelijk sowieso al meer dan één dag om het boek te lezen en alle opdrachten in te vullen.

20160323_205324-1

Inhoudsopgave ‘In één dag gelukkig’

Door de plattegrond van geluk te volgen kom je door het nemen van een aantal stappen uit daar waar je wilt uitkomen. We beginnen bij het bewustzijn en we eindigen met de acceptatie van de wereld om ons heen. Daarna ben je klaar om je eigen geluk inside de box te creëren dat wil zeggen binnen de mogelijkheden die er zijn voor jou.

Maar hoe kom je bij je einddoel? Door middel van allerlei oefeningen in het boek krijg je een mooi inzicht in wat voor jou belangrijk is, wat jouw geluk in de weg staat en hoe je dit kunt veranderen, wat is een rode draad in het leven en wat voor levenslessen kun je daar uit opmaken enz. Als je alle stappen doorlopen hebt zul je zien dat jouw geluk om de hoek op je ligt te wachten maar je moet het wel willen zien!

Het boek is geschreven in toegankelijke taal en leest prettig weg. Er staan een aantal leuke illustraties in het boek die het geheel een vrolijke noot geven.

Ik vind dat er veel oefeningen in het boek staan en ik werd daar wel een beetje nerveus van. Hoe kan je je geluksgevoel afmeten aan al de testresultaten en bevindingen uit de oefeningen. Geluk is voor mij een gevoelskwestie, wat zich niet laat uitmeten door oefeningen. Wel vond ik het fijn om herkenning te vinden in een aantal dingen die beschreven worden en voor mij bijdragen in mijn geluksgevoel. En dat varieerde van bv de zinnen:

  • Besteed meer tijd aan de dingen die jij leuk vindt om te doen
  • Uit jouw dankbaarheid, waardeer wat je wel hebt
  • Leef in het moment, beleef het leven ten volle

Tot en met de zin ” Zeg per week tegen minstens vier dingen ‘nee’ ”

Al met al bracht ‘In één dag gelukkig‘ mij niet het geluksgevoel wat ik van te voren had bedacht. Maar gaf het wel herkenning in bepaalde dingen waaruit ik mijn geluk haal. Dat bevestigde alleen maar voor mezelf dat ik eigenlijk gewoon al heel gelukkig ben.

Dit exemplaar van In één dag gelukkig werd mij beschikbaar gesteld door de uitgeverij, waarvoor mijn hartelijke dank. En uiteraard heeft dit geen invloed op mijn mening.

De foto van de cover komt van de website van de uitgever.

 

Schrijver:

Janneke Gaanderse (1977) is psycholoog Arbeid en Gezondheid. Ze begeleidt particuliere cliënten, werknemers en groepen in organisaties in verandering. Daarnaast is ze studentendecaan bij de Hogeschool van Amsterdam en gaf ze vijf jaar les aan de modeacademie. Eerder schreef ze het boek Leren relativeren.

~~~~~~

In één dag gelukkig – Janneke Gaanderse

Lev. Boeken ( AW Bruna) – paperback – februari 2016

ISBN: 9 789400 506732

Pagina’s 215 – Non Fictie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s