Zes maanden zonder – Charlotte de Monchy

Standaard

Zes maanden zonder - Charlotte de Monchy - Boekerij

Achterflap:

Als je op je achtentwintigste in een kamertje bij je zus woont, je uit verveling met je baas slaapt en je op je werk het grootste gedeelte van de tijd op de wc afleveringen van The Killing zit te kijken op je iPad, weet je dat het tijd is voor een rigoureuze verandering, vindt Robin. Aangezien drank en mannen in haar leven meestal voor problemen zorgen, gaat ze met haar zus een weddenschap aan om een half jaar geen alcohol te drinken en met niemand naar bed te gaan.

Een gehucht in Ierland lijkt Robin de perfecte locatie om haar weddenschap te winnen. Ze neemt zonder aarzelen een baantje aan als kindermeisje in het slaperige Granmoore, maar binnen tien minuten krijgt ze al ruzie met haar werkgever, en de baan is ook niet wat hij haar had voorgespiegeld. Toch blijft ze, bij gebrek aan een beter plan. Die impulsieve beslissing brengt een onverwachte vriendschap, hilarische verwikkelingen en… de kans om eindelijk de liefde van haar leven te vinden.

Mijn mening:

Een heerlijk verhaal om je hoofd eens lekker leeg te lezen, in de positieve zin! Heerlijk meeslepend, avontuurlijk en een tikje voorspelbaar maar soms is dat gewoon het enige waar je behoefte aan hebt in tijden van hectiek in je eigen belevingswereld.

In 31 hoofdstukken leven we mee met het wel en wee van Robin, die lekker impulsief is en daarom op haar 28ste besluit om haar werkende leven over een andere boeg te gooien. Ze vertrekt naar Ierland om te gaan werken maar vooral haar weddenschap met haar zus tot een goed eind te brengen. Want wie verwacht nou om in het saaie, rustige en typische Ierse dorp Granmoore de liefde van haar leven tegen te komen? Robin zeker niet. Of ze haar weddenschap tot een goed einde weet te brengen moet je zelf maar lezen in Zes maanden zonder.

De schrijfstijl van Charlotte is zeer toegankelijk, makkelijk leesbaar en heerlijk beeldend. Voorzien van enige humor leest het heerlijk, je leest het met een constante glimlach.

Ik heb het ideale beeld van Ierland (voor mij dan) al tijden in mijn hoofd zitten en door het lezen van dit boek wordt het er alleen maar beter van.

De cover en titel passen perfect bij het gehele verhaal. Bij ieder nieuw hoofdstuk is trouwens een soort van ‘band’ met hartjes te zien, een leuke toevoeging.

Al met al een heerlijke feelgoodroman die mij een paar zeer ontspannen leesuren gaf en mij in staat stelde mijn hoofd lekker leeg te maken. En dat was zeer welkom. Ik ben nu zeker van plan om het zojuist verschenen tweede boek van Charlotte binnenkort ook te lezen.

Ik leende dit boek in de plaatselijke bibliotheek en het telt mee voor mijn ‘Ik lees Nederlands’ uitdaging van 2016 en is hiervoor boek nummer 8.

De foto van de cover komt van de website van de uitgever.

Schrijver:

Charlotte de Monchy (1979) studeerde Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Zes maanden zonder is haar debuut, inmiddels is haar tweede roman Enkeltje Ierland in januari 2016 verschenen. Charlotte woont met haar gezin in Haarlem en ze werkt aan haar volgende boek.

~~~~~~

Zes maanden zonder – Charlotte de Monchy

Boekerij – paperback – februari 2014

ISBN: 9 789022 569634

Pagina’s 318 – Roman

Advertentie

2 suggeties bij “Zes maanden zonder – Charlotte de Monchy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s