Geef mij maar een boek

Standaard
logomain

©Geefmijmaareenboek

Stelt u zich eens voor dat kinderen zouden opgroeien tussen de mooiste jeugdboeken ooit. Boeken die iedereen in de kast zou willen hebben staan. Dat wens je toch ieder kind toe!

Dat kan vanaf morgen! Geef mij maar een boek is een nieuw initiatief van de landelijke boekhandels en start morgen, 20 februari 2016.

Vanaf nu komt er ieder jaar een jeugdboek ter beschikking voor maar € 1,-. Ja je leest het goed voor 1 enkele euro een geheel nieuw boek.

Het beroemde boek Oorlogswinter van Jan Terlouw, bekroond met een Gouden Griffel is het eerste boek in de serie GEEF MIJ MAAR EEN BOEK!

Dit initiatief steun ik van harte vandaar dat ik dit deel met jullie. Voor meer informatie verwijs ik graag naar de website van Geef mij maar een boek. En als je hier klikt kom je op de homepage uit.

En morgen op tijd naar de lokale boekhandel want voor deze actie geldt OP=OP!

~~~~

Opmaak 1

©Geefmijmaareenboek

Oorlogswinter

Oorlogswinter is een van de spannendste en meestgelezen jeugdboeken. Je leeft mee met de veertienjarige Michiel, een jongen uit de buurt van Zwolle, die onder moeilijke omstandigheden volwassen wordt tijdens de ijskoude winter van 1944/1945, de laatste winter van de Tweede Wereldoorlog. Michiel wil graag bijdragen aan het verzet tegen de bezetter. Als gevraagd wordt of hij een brief aan iemand wil bezorgen als een verzetsactie mis mocht gaan, voelt hij zich eindelijk serieus genomen. Maar de overval blijkt verraden, Dirk wordt opgepakt en degene bij wie hij de brief moet bezorgen, is doodgeschoten door de Duitsers. Vanaf dat moment leert Michiel dat goed en kwaad dicht bij elkaar liggen en dat hij voor een juist oordeel op zichzelf moet vertrouwen. Hij ontdekt dat oorlog misschien spannend lijkt maar vooral ook gruwelijk is. Met zijn eenzaamheid groeit ook zijn onafhankelijkheid. Michiel moet als een volwassene zijn eigen beslissingen gaan nemen. Die laatste oorlogsmaanden zal hij zijn hele leven met zich meedragen…

Oorlogswinter ontving sinds de publicatie in 1972 verschillende prijzen, waaronder de Gouden Griffel in 1973. In 1975 zond de VARA de gelijknamige televisieserie uit, die in 2006 weer uitkwam op DVD. In 2008 verfilmde Martin Koolhoven Oorlogswinter, waarvoor in Nederland en België meer dan 1 miljoen bezoekers naar de bioscoop kwamen.

~~~~

Jan Terlouw

De schrijver Jan Terlouw studeerde wis- en natuurkunde en werkte als kernfysicus voor hij in 1969 de politiek in ging. Als auteur heeft hij daarnaast vele boeken voor de jeugd en voor volwassenen geschreven en is hij bekend om zijn inzet voor de natuur en voor mensen- en dierenrechten.

~~~~

 De verwerkte informatie komt allemaal van de website van GEEF MIJ MAAR EEN BOEK.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s