Blijf waar je bent – Sharon Bolton

Standaard

Blijf waar je bent - Sharon Bolton - AW Bruna

Volgens de achterflap:

De twaalfjarige Barney heeft dingen gezien die een kind niet zou moeten zien. Hij raakt geobsedeerd door een serie moorden in zijn buurt omdat hij, net als iedereen, weet dat de moordenaar opnieuw zal toeslaan. En het slachtoffer zal opnieuw een jongen zijn, zoals hijzelf. Het lichaam zal volledig leeggebloed worden achtergelaten op een van de strandjes aan de Theems. En dit kan elk moment gebeuren. Maar er is nog iets, een geheim dat Barney liever niet had geweten, dat hij met niemand durft te delen. Want wie zou een jongen van twaalf geloven?

Naast Barney en zijn vader woont Lacey Flint, een jonge politieagente die wegens een traumatische gebeurtenis voor onbepaalde tijd thuiszit. Er is geen enkele reden voor haar om bij de gebeurtenissen betrokken te raken. Maar het blijkt onmogelijk om er buiten te blijven. Met alle gevolgen van dien…

Mijn mening:

Blijf waar je bent is voor mij een zeer aangename kennismaking met het werk van Sharon Bolton geweest. Naar ik begrepen heb is Blijf waar je bent het derde deel van een serie rondom Lacey Flint. Daar heb ik onder het lezen absoluut geen last van gehad. Natuurlijk was en is het onbekend voor mij wat Lacey precies heeft meegemaakt maar ik heb niet de indruk dat dit een feit is wat ontbreekt in dit boek. Je weet het niet dus weet je ook niet of het echt belangrijk is in het verhaal. Hoe dan ook ik heb zeer genoten van Blijf waar je bent en durf gerust te stellen dat dit boek je niet zal teleurstellen.

Blijf waar je bent is opgedeeld in drie delen, en deze beslaan 67 hoofdstukken. En een korte proloog die je het verhaal in zuigt, ik was gelijk verkocht.

Het verhaal speelt zich in een maand tijd af, van het moment van kennismaken met Barney en zijn vriendengroep tot het einde. De voorliggende periode van het begin van de vermissingen niet meegerekend.

De schrijfstijl van Bolton vond ik erg prettig om te lezen, goed toegankelijk en zonder moeilijke woorden. Een heerlijke flow aan woorden, overzichtelijke hoofdstukken die pas tegen het eind wat lang worden. Niet luguber maar mooi gedoseerd worden de moordpartijen beschreven, althans dat is wat ik er van denk. Niet dat een moord überhaupt mooi is maar er is verschil in de manier van beschrijven. Ik heb er geen slapeloze nachten van gehad in ieder geval. Eerder een paar korte nachten omdat ik niet kon stoppen met lezen…

De cover is zeer aantrekkelijk maar tegelijkertijd ook licht misleidend. Bij het zien van de cover denk je eerder aan een vrouwelijk slachtoffer dan aan jongens in de leeftijd van een jaar of tien.

Blijf waar je bent is een boek wat je oppakt en daarna niet snel naast je neerlegt. Vanaf het begin wordt je het verhaal ingezogen, de verhaallijn is zeer goed te volgen, op een gegeven moment had ik een dader in het vizier maar oh boy, was ik mooi op het verkeerde been gezet. Een heerlijke thriller die je absoluut een paar uur heerlijk zal vermaken.

Ik heb een nieuwe schrijfster ontdekt waar ik absoluut meer van wil lezen dus mijn toch al oneindige ‘wil ik ooit nog lezen’-lijstje is hierbij weer wat langer geworden…

De foto van de cover komt van de website van de uitgever, tevens dank ik hun voor het beschikbaar gestelde recensie-exemplaar.

Schrijver:

Sharon Bolton (1960) woont in Londen, waar veel van haar thrillers zich afspelen. Ze weet als geen ander de donkerste kanten van deze stad te beschrijven.  Ze is winnaar van de Mary Higgins Award en genomineerd voor o.a. de ITW Thriller Award, de CWA Gold Dagger en de Barry Award.

Blijf waar je bent is het zesde boek van Sharon Bolton.

~~~~~~

Blijf waar je bent – Sharon Bolton

Vertaling: Anda Witsenburg

A.W. Bruna – paperback – januari 2016

ISBN 9 789400 505148

Pagina’s 448 – Literaire Thriller

4 suggeties bij “Blijf waar je bent – Sharon Bolton

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s