De perfecte minnares – Marian Mudder

Standaard

IMG_20160101_203522

Achterflap:

Eva is een levensgenieter en heeft van haar hobby haar werk gemaakt. Ze is een uitstekende kok en verslaafd aan koffie, boter, oesters, champagne, seks en vooral aan liefde. Wanneer ze wordt verlaten door haar grote liefde Damien begint ze zich af te vragen waarom ze altijd voor de verkeerde man valt. Ze gaat op zoek naar het antwoord en komt tot een verrassende ontdekking…

Mijn beleving:

In 30 hoofdstukken vanuit Eva’s oogpunt geschreven leven we met haar mee, zowel in het heden als verleden, naar de oorzaak van haar probleem. En dan blijkt dat de psychologische effecten van een daad jarenlang (onbewust) kan doorwerken. Uiteindelijk zal wraak zoet zijn…

De toegevoegde recepten zijn een leuke bijkomstigheid maar voegen niet veel toe aan het verhaal.

Ik vind de cover van mijn exemplaar bijzonder mooi en aantrekkelijk en spreekt meer tot mijn verbeelding dan de originele cover.

De titel kan na het lezen van het boek gemakkelijk uitgelegd worden.

“This is as good as it gets,” zegt hij zacht. “Je bent de perfecte minnares.”

Een heel fijn boek om tussendoor te lezen en net dat beetje meer dan een ‘ordinaire’ chicklit, waar ik overigens niets tegen heb!  Dit is wel een mooie korte samenvatting van mijn leesbeleving.

Dit exemplaar van De perfecte minnares stond al te lang ongelezen in mijn boekenkast. En telt mee voor mijn eigen ‘Ik lees Nederlands’ lijst van 2016. De foto van de boekcover is van mijzelf.

Schrijver:

Marian Mudder (8 januari 1958) is actrice, schrijfster en coach. Na een studie aan de toneelafdeling van het Conservatorium bezocht ze ook nog de Schrijversvakschool. Marian speelde diverse rollen in zowel toneel als televisieproducties.

In 2009 verscheen haar romandebuut Geluksblind, daarna schreef ze nog 2 romans en in 2015 verscheen haar eerste thriller Opium.

~~~~~~

De perfecte minnares – Marian Mudder

AW Bruna – paperback – maart 2013 (eerder verschenen in 2011)

ISBN 9 789400 502703

Pagina’s 240 – Roman

Advertentie

2 suggeties bij “De perfecte minnares – Marian Mudder

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s