Nooit denk ik aan niets – Hans & Monique Hagen (illustraties Charlotte Dematons)

Standaard

Nooit denk ik aan niets - Hans & Monique Hagen - Querido kinderboek - Charlotte Dematons

In dit boek vinden we 23 mooie gedichten over gevoelens als bang, boos & blij. We beleven liefde, dood en het leven aan de hand van woorden. Woorden die aanzetten tot nadenken, die je aansporen om te praten over je gevoel of je nou 5 of 100 bent de woorden zijn te begrijpen.

Gecombineerd met de illustraties zijn het ware kunstwerkjes. De illustraties zijn gedetailleerd en telkens zul je iets nieuws ontdekken als je het boek weer open slaat.

Sommige gedichten zullen veel herkenning oproepen andere wat minder maar dat geeft niets. Ik denk dat Nooit denk ik aan niets behoort tot de boeken met kinderpoëzie van de bovenste plank.

Het gedichtje van “Beer” is één van mijn favorieten. Weinig woorden, simpele maar wel een krachtige illustratie. Stel je voor de tekst voor te lezen aan een kind en hem een tekening te laten maken zonder de illustratie uit het boek te laten zien. Ik denk dat er veel moois te voorschijn komt uit de fantasie van de kinderkopjes.

Ik leende dit poëzie-prentenboek uit de plaatselijke bibliotheek maar het geeft mij een reden voor een extra bezoek aan de plaatselijke boekhandel. Dit boek mag niet ontbreken in mijn kast.

De foto van de cover komt van de website van de uitgever.

Schrijvers:

Hans Hagen (sept. 1955), was vroeger oa werkzaam als docent Nederlands en geschiedenis. Sinds 1987 is Hans fulltime schrijver.

Monique Hagen (nov. 1956) was kleuterleidster, dramadocente en 15 jaar maakte ze deel uit van het presentatorenteam van het  tv-programma Klokhuis.

Hans en Monique maken sinds 1984 samen kinderpoëzie. Ze hebben meerdere prijzen op hun naam staan. Meer informatie over hun kun je hier (klik) vinden.

Illustrator:

Charlotte Dematons (sept. 1957) werd tijdens haar eindexamen-expositie in 1982 ontdekt en daarna kreeg ze een opdracht voor een prentenboek. Hierna verschenen er meerdere prentenboeken van haar hand. Wil je meer weten over Charlotte? Klik dan hier.

~~~~~~

Nooit denk ik aan niets – Hans & Monique Hagen (illustraties Charlotte Dematons)

Querido kinderboek – Gebonden – maart 2015

ISBN: 9 789045 117614

Pagina’s 56 – Poëzie Prentenboek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s