Vrolijke Vogels – Bette Westera & Emmanuelle Walker

Standaard

VrolijkeVogels - Bette Westera - Emmanuelle Walker - Uitgever Karmijn

 

Wie zijn Carolina kaketoe, gansje Gijs, Olivier oehoe en Xandra geelkoptroepiaal? Na het (voor)lezen van dit boek ken je ze allemaal!

Vrolijke Vogels is oorspronkelijk in Engeland uitgegeven, de teksten zijn bewerkt door bekroond auteur Bette Westera voor de Nederlandse markt. Sommige helemaal opnieuw, maar altijd mooi passend bij de originele illustraties die afkomstig zijn van de Britse Emmanuelle Walker.

Mijn mening:

leesexemplaar-stempelWat meteen opvalt zodra ik dit boek in handen heb is de super de luxe uitstraling, ook al is het een leesexemplaar hij doet niet onder voor het boek zonder stempel erin. Een prettig in de hand liggend formaat, aansprekende fluorescerende oranje kleur op de omslag en ook binnenin (alhoewel hij hierboven meer roze lijkt). De rug van het boek heeft een linnenstructuur en dan zijn er nog de zgn pregen* in de omslag en daarbij is de luxe uitstraling helemaal compleet.

*Pregen = Stempels, die een ‘verdieping’ geven.

Wat opvalt zodra je het boek openslaat is het zogenaamde schutblad met de vogeleieren. Ook is daar weer het felle fluorescerende oranje dat door het gehele boek terugkeert. Op het achterschutblad zijn alle eieren uitgekomen…

Het betreft een ABC-prentenboek met zoals de titel al verklapt vogels in de hoofdrol. Vogels in alle soorten, maten en kleuren. De gedichten zijn kort en krachtig. Het enige wat mij er aan opvalt is dat sommige namen voor de jonge doelgroep (vanaf 5 jr) wat lastig zullen zijn om uit te spreken. Te denken valt aan bv Jaap jacana, Laetitia, Quinten quetzal en Sibelius.

De illustraties zijn zo mooi dat menig plaat niet zou misstaan met een lijst eromheen, en een muur opfleurt in een kinderkamer. Maar dat zou een beetje zonde zijn van het boek om ze eruit te scheuren.

Vrolijke Vogels is een absolute aanwinst voor de boekenkast waarin steeds iets te ontdekken valt. En daarbij voor mij eentje om extra zuinig op te zijn.

De foto van de cover komt van de website van de uitgever.

Vrolijke Vogels werd mij door de uitgever toegezonden ter recensie. Nogmaals dank voor het beschikbaar stellen van dit prachtig vormgegeven prentenboek.

Schrijver:

Bette Westera (juni 1958) is kinderboekenschrijfster, ze schrijft allerlei soorten kinderboeken en heeft een groot aantal vertalingen op haar naam staan. Haar eerste prentenboek Wil je met me trouwen? verscheen in 1999. Haar werk is al diverse keren in de prijzen gevallen.

Tijdens deze kinderboekenweek (2015) ontving Bette Westera de Gouden Griffel, de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige kinderboek, voor haar poëziebundel Doodgewoon.

~~~~~~

Vrolijke Vogels – Bette Westera & Emmanuelle Walker

Karmijn – Luxe gebonden – september 2015

ISBN: 9 789492 168047

Pagina’s 56 – Prentenboek

2 suggeties bij “Vrolijke Vogels – Bette Westera & Emmanuelle Walker

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s