Kinderboekenweek 2015

Standaard

Kinderboekenweek 2015

De Kinderboekenweek start vandaag!

De Kinderboekenweek wordt elk jaar in oktober gehouden, dit keer is het feest van 7 t/m 18 oktober. Tijdens het evenement zijn er in het hele land allerlei activiteiten rond het kinderboek. Je kunt informatie vinden hierover in de plaatselijke krant, bij de boekhandel, bibliotheek maar ook via het wereldwijde web is er genoeg te vinden bv hier op de site van de Kinderboekenweek (klik). Het jaarlijks wisselende thema van de Kinderboekenweek dient als leidraad bij de organisatie van de vele activiteiten. Dit jaar is het thema natuur, wetenschap en techniek. Het motto is ‘RAAR MAAR WAAR’

In 1954 organiseerde de CPNB de eerste Kinderboekenweek.

Tijdens de Kinderboekenweek wordt door de boekhandel het Kinderboekenweekgeschenk weggegeven bij aankoop van ten minste 10 euro aan kinder- of jeugdboeken. Dit jaar schreef Simon van der Geest het Kinderboekenweekgeschenk  ‘Per ongelukt!’ . Een speciale uitgave voor de kleuters is het Prentenboek ‘Speeltuin’ gemaakt door Mies van Hout,  verkrijgbaar voor een lage prijs van 5 euro.

Mijn zonen zijn de leeftijd waarop de Kinderboekenweek zich het meest op richt, namelijk 0 t/m 12 jaar, ontgroeit dus wij nemen geen deel meer aan extra activiteiten. Jammer maar helaas. Maar zolang ze thuis wonen mogen ze in ieder geval een boek uitzoeken tijdens de Kinderboekenweek. Want of je nou 8, 14, 18 of 24 bent van een boek krijg je nooit genoeg. Of wel?

Heb je nog inspiratie nodig voor een leuk boek? Kijk eens in de Voorleesgids, meer dan 200 titels van voorlees- en prentenboeken voor kinderen van 0-6 jaar in één gids. Of kijk in de Kinderboekenkrant, die is gemaakt voor kinderen van groep 3 t/m 8. Ideaal om kinderen enthousiast te maken voor lezen en ze te helpen met de keuze van hun volgende boek. De Kinderboekenkrant is een bewaarkrant boordevol leestips en veel leuke nieuwtjes over kinderboeken en schrijvers.

De voorleesgids en de kinderboekenkrant zijn gratis verkrijgbaar bij de boekhandel.

Ik zal tijdens de Kinderboekenweek een aantal jeugdboeken lezen en bespreken. Een groot deel hiervan kun je zien op de foto bovenaan dit bericht.

Doen jullie nog iets speciaals tijdens de Kinderboekenweek?

2 suggeties bij “Kinderboekenweek 2015

  1. Ik ben wel van plan om deze week alvast enkele voorleesboekjes in te slaan. Zelfs al wordt mijn spruit pas in februari verwacht. Kunt niet snel genoeg beginnen met de boekenliefde overbrengen toch 😛

    • Gefeliciteerd met je zwsngerschap en je weet het van lezen krijg je nooit genoeg en je kunt nooit vroeg genoeg met een collectie beginnen.
      Ik kocht al prentenboeken voor ik zwanger was maar was toen werkzaam op een kinderdagverblijf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s