Opmerkelijke uitvindingen – Marit Törnqvist

Standaard

19560_Tornqvist - Opmerkelijke uitvindingen

Samenvatting:

Hooggeëerd publiek!

Marit Törnqvist presenteert haar mooiste en opmerkelijkste uitvindingen: een spaghettislurper, een handenthuistrui, een zevenvliegeninéénklapper, een grotebeurtborstel, een dikkebuikdrager, een poepvanger, en nog veel meer raar maar ware uitvindingen.

Kijk, en laat je inspireren.

Opmerkelijke uitvindingen is één van de kerntitels van de aanstaande Kinderboekenweek (7-18 okt.). Een kerntitel sluit aan op het thema van de kinderboekenweek en staat centraal in het lesmateriaal van de basisschool. Het thema dit jaar is ‘raar maar waar‘ en daarin draait het vooral om wetenschap, natuur en techniek. Opmerkelijke uitvindingen is één van de kerntitels voor groep 5 & 6.

Op de website van Marit Törnqvist (klik) kwam ik er achter dat er ook een kwartetspel bestaat omtrent deze titel. Zeker de moeite waard als je het mij vraagt.

Mijn mening:

Opmerkelijke uitvindingen  is een leuk handzaam boekje met 36 uitvindingen. Deze variëren van handig en daadwerkelijk uitvoerbaar tot lijkt mij toch wat onhandig. Maar bovenal zullen de kinderen in de doelgroep (vanaf 6 jaar) hier zeker plezier aan beleven. En bij sommige illustraties zullen ze absoluut gaan lachen, gieren & brullen van de pret.

De illustraties zijn gemaakt in de herkenbare stijl van Marit maar dan wel in zwart-wit met goud als steunkleur en dat geeft best een luxe uitstraling.

Iedere illustratie is voorzien van maar één begeleidend woord. De illustraties geven je het idee dat je naar een voorstelling zit te kijken, dit komt door de omkadering.

De cover doet je ook gelijk denken aan het bezoek van een voorstelling. Door het gebruik van zwart-wit, rood en subtiel wat goud oogt het rustig maar ook luxe.

Ik vind Opmerkelijke uitvindingen een leuk boekje waarmee menig kind zich zal vermaken. Het geeft ze inspiratie en zal ze wellicht aansporen om hun eigen uitvindingen na te streven.

De foto van de cover komt van de website van de uitgever.

Alhoewel dit boek valt onder ‘Ik lees Nederlands’  telt het niet mee omdat het boek valt in de categorie voor onder de 12 jaar en geen literatuur is.

Opmerkelijke uitvindingen werd mij als recensie-exemplaar toegezonden door de uitgever waarvoor hartelijk dank.

Schrijver / Illustrator:

Marit Törnqvist (januari 1964) is geboren in Uppsala (Zweden) maar verhuisde op 5 jarige leeftijd met haar ouders naar Nederland. Ze volgde een opleiding aan de Gerrit Rietveld Academie en studeerde af als illustrator. In 1995 schreef ze haar eerste zelfgeschreven boek ‘Klein verhaal over liefde’ .

Marit werkte samen met onder andere Astrid Lindgren en ze won al vele prijzen.

~~~~~~

Opmerkelijke uitvindingen – Marit Törnqvist

Querido kinderboek – gebonden – augustus 2015

ISBN: 9 789045 118413

Pagina’s 48 – Prentenboek

Een suggestie over “Opmerkelijke uitvindingen – Marit Törnqvist

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s