Tijs en de eenhoorn – Imme Dros & Harrie Geelen

Standaard

tijs en de eenhoorn - Querido jeugd - Imme Dros - Harrie Geelen

Samenvatting:

Tijs is verhuisd van dichtbij zee naar een huis aan de rand van een bos, een wereld van verschil als je alles en iedereen achter moet laten. Heimwee naar zijn oude huis maakt dat Tijs wegloopt. Onderweg komt hij een eenhoorn tegen, die niet bestaat en nergens bij hoort. Maar Tijs herkent hem meteen en samen gaan ze op zoek naar het oude huis van Tijs.

Mijn mening:

Een prachtig, kleurrijk geïllustreerd prentenboek is wat ik in handen kreeg. En maakte dat mijn hart een sprongetje van vreugde maakte.

Het verhaal van Tijs zal voor vele kinderen die verhuizen herkenbaar zijn. Het gevoel nergens meer bij te horen, nieuwe vriendjes (moeten) maken, wennen aan je nieuwe plek zijn de klassieke ingrediënten voor het welbekende heimwee gevoel. Niet allemaal zullen de kinderen ook weglopen. Maar op zoek naar je eigen nieuwe plek en vriendschap zal zeker aan bod komen. En dit zijn mooie thema’s die verwerkt zijn in dit verhaal net als ‘de kracht van de verbeelding’.

De cover is al een cadeautje op zich en slechts de start van de mooie prenten aan de binnenkant. De illustraties zijn bijzonder kleurrijk, origineel en haast kinderlijk getekend maar dat is de herkenbare stijl van Harrie Geelen. Ik hou ervan en de doelgroep van 4+ zal er zeker ook van smullen.

Tijs en de eenhoorn is een prentenboek wat niet mag ontbreken in de boekenkast (of geleend uit de bibliotheek) bij alle kinderen die gaan verhuizen of dat net hebben gedaan. Ze zullen herkenning vinden en gelukkig ook meemaken dat het allemaal goed komt met Tijs en zijn nieuwe vriend de eenhoorn.

De komende kinderboekenweek (7 t/m 18 oktober) is wellicht een mooi moment om Tijs en de eenhoorn aan te schaffen.

De foto van de cover komt van de website van de uitgever.

Alhoewel dit boek valt onder ‘Ik lees Nederlands’  telt het niet mee omdat het boek valt in de categorie voor onder de 12 jaar en geen literatuur is.

Tijs en de eenhoorn werd mij als recensie-exemplaar toegezonden door de uitgever waarvoor hartelijk dank.

Schrijver:

Imme Dros ( 26 september 1936) deed gymnasium alfa en doctoraal Nederlandse Taal – en Letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Ze is getrouwd met Harrie Geelen, de illustrator van het boek. Imme Dros schrijft kinderboeken en theaterteksten. Samen maakten ze al vele boeken, werden ze genomineerd voor verschillende prijzen en wonnen ze sommige ook nog (klik).

Illustrator:
Harrie Geelen (10 januari 1939) ging na het gymnasium naar de Universiteit van Amsterdam om daar Nederlands te studeren.

Harrie Geelen illustreert, schildert, filmt en schrijft liedjes, scenario’s en kinderboeken. (klik)

~~~~~~

Tijs en de eenhoorn – Imme Dros & Harrie Geelen

Querido kinderboek – gebonden – augustus 2015

ISBN: 9 789045 118444

Pagina’s 40 – Prentenboek

2 suggeties bij “Tijs en de eenhoorn – Imme Dros & Harrie Geelen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s