Beter Slanker Sterker – Marjolijn de Cocq

Standaard

19480_bss

Samenvatting, volgens achterflap:

Van vasten tot veganisme, van metabolismedieet tot glutenvrij, van dr. Neal D. Barnard tot dokter Frank, van (halve) marathon tot Urbanathlon, van yoga tot mindfulness. Vijf jaar lang onderwierp journalist Marjolijn de Cocq zich aan de vele dieethypes en sportrages die voorbijkwamen. Een fysieke en spirituele ontdekkingsreis: voor artikelen in de krant, maar ook in de hoop hét recept te vinden voor een betere, slankere en sterkere versie van zichzelf. Ze viel af en kwam weer aan, verbeterde persoonlijke records en raakte geblesseerd. En ondertussen diende the next best thing zich alweer aan…

Beter, slanker, sterker is een hilarische en voor velen herkenbare roadtrip door de wereld van de gezondheidsgoeroes en -bewegingen. Een hart onder de riem voor vrouwen die worstelen met hun uiterlijk, hun gewicht of de tand des tijds.

‘Je kunt wel hardlopen tot je blauw ziet, maar er is toch dat dingetje van vrouwenlijven en 40-plus (of 50-min) en zwaartekracht.’

Mijn mening:

Toen ik in eerste instantie deze titel onder ogen kreeg dacht ik:  niet weer een nieuw dieetboek alstublieft, want een dieet volgen is niets voor mij. En bij nadere bestudering bleek dit inderdaad niet het geval dus nam ik het boek graag in ontvangst van de uitgever ter recensie.

Marjolijn neemt ons aan de hand op zoek naar hét ideale recept om zich beter, slanker en sterker te voelen. Via een korte proloog waarin ze uitlegt over het hoe en waarom zet Marjolijn in 30 hoofdstukken haar belevingen uiteen. Dit doet ze open en eerlijk naar mijn idee. Ze schrijft over haar hoogtepunten maar ook schuwt ze niet om haar dieptepunten te delen. Een afsluitend epiloog maakt het boek compleet.

Marjolijn heeft een vlotte pen, het boek is geen droge kost maar leest gemakkelijk weg door de fijne schrijfstijl die humoristisch is maar op zijn tijd soms ook confronterend kan zijn (voor mij dan toch af en toe).

In alle hoofdstukken komen wel verwijzingen aan bod, die door gebruik van icoontjes verwijzen naar een bepaald boek/tijdschrift, naar feitjes en adressen op het wereld-wijde-web. Dat vond ik een fijne toevoeging.

De cover met de dames van klei ziet er grappig uit en nodigt uit om het boek in ieder geval op te pakken.

Uiteindelijk kan ik wel zeggen dat dit boek mij verrast heeft maar ook bevestiging heeft gegeven over de zin en onzin omtrent bepaalde dieetrages, detoxen en duursporten. Sommige dingen die aan bod kwamen kende ik niet eens maar van de meeste heb ik wel gehoord.

Zoals eerder gezegd is diëten niet iets wat bij mij past vanwege alle regeltjes die bij elk dieet horen, detoxen eigenlijk ook niet en hardlopen heb ik nog nooit leuk gevonden en zal ik waarschijnlijk ook nooit leuk gaan vinden. Voor mezelf ga ik me dan maar richten op gezond verstand, matigen, iets meer bewegen en vooral accepteren dat het nu eenmaal zo is en zorgen dat ik geen maat groter hoef te kopen 😉

En vooral niet vergeten jezelf af en toe een geluksmaaltje te gunnen!

Het boek behoort wel tot ‘Ik lees Nederlands’ maar telt niet mee voor de uitdaging omdat het geen literatuur is.

De foto van de cover komt van de website van de uitgever.

Dit boek kreeg ik als recensie-exemplaar aangeboden van de uitgever, waarvoor hartelijk dank. Dit aanbod heeft geen invloed op mijn mening gehad.

Schrijver:

Marjolijn de Cocq studeerde Vertaalwetenschap en werkte als verslaggever, eindredacteur en redactiechef bij de GPD. Sinds 2012 heeft ze haar eigen mediabureau CQ-tekst en schrijft ze voor onder meer Het Parool en kennisnet.

In 2015 verscheen van haar hand ook Cut the crap, het levensverhaal van Juan Belkhir.

~~~~~~

Beter Slanker Sterker – Marjolijn de Cocq

Uitgever AW Bruna/Lev. Boeken – paperback – juli 2015

ISBN 9 789400 506251

Pagina’s 208 – Non Fictie (psychologie algemeen)

2 suggeties bij “Beter Slanker Sterker – Marjolijn de Cocq

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s