Het huis met de blauwe luiken – Michelle Visser

Standaard

Het huis met de blauwe luiken - Michelle Visser - Boekerij

Samenvatting:

Anneloes Beekman ontdekt dat haar man een buitenechtelijke relatie heeft, ze verlaat hem en hun luxe leventje in Wassenaar. Na haar scheiding begint Loes een chambres d’hôtes in Pommiers, midden Frankrijk. Het huis wat ze hiervoor koopt is ietwat vervallen en toe aan een flinke opknapbeurt. Met behulp van plaatselijke streekgenoten (wel dan niet Frans van oorsprong) krijgt ze langzaam maar zeker het gewenste eindresultaat voor elkaar.

Haar eerste gasten arriveren en dan begint Loes pas goed te beseffen dat haar leven voorgoed is veranderd. Heeft ze de juiste beslissing genomen om nogal overhaast uit Nederland te vertrekken en een geheel nieuw bestaan op te bouwen in den vreemden of was het een grote vergissing?

Dat lees je natuurlijk het beste zelf in deze heerlijke feelgood-roman.

Mijn mening:

Het huis met de blauwe luiken is een heerlijke feelgood-roman waarin Loes het heft in eigen handen neemt en niet langer afhankelijk wil zijn van Edward (haar ex) en een nieuw leven begint in Frankrijk.

In 23 hoofdstukken neemt Loes ons mee op weg om haar droom te realiseren, in chronologische tijdsvertelling, dat dit alles nogal vrij gemakkelijk gaat lijkt mij best bijzonder. Niets zit tegen, alles kan en kan ook zonder problemen gerealiseerd worden (dankzij de geldbuffer die ze heeft). Dit is eigenlijk het enige ongeloofwaardige in het geheel, zeker omdat de beslissing om een chambres d’hôtes te beginnen nogal impulsief was. Maar het maakt het verhaal er niet minder om.

De schrijfstijl is vlot, toegankelijk en bevat geen moeilijke woorden. En door de luchtigheid van het verhaal is het een ware pageturner, niet van de spanning maar gewoon door de positieve uitstraling van het geheel.

De kaft van het boek spreekt boekdelen en ik waande mij inderdaad gelijk in een warmer land dan Nederland. Mede door de warme uitstraling van het geheel en de beschrijving van de inhoud wilde ik dit boek graag lezen.

Ik werd zeker niet teleurgesteld en heb een paar heerlijke uurtjes door gebracht met Loes en haar nieuwe start in Frankrijk. Het huis met de blauwe luiken is een boek wat heerlijk wegleest en je door de treffende omschrijving van de omgeving meeneemt naar het Franse platteland. Als je even je ogen dicht doet zie je het geheel zo voor je. Een boek wat je leest ter ontspanning en waarbij je niet heel hard hoeft na te denken over alle lijntjes die aan elkaar geknopt hoeven te worden.

Op de website van de schrijfster (klik hier) kun je nog terug vinden wat voor gebeurtenissen zijn afgeleid uit het echte leven, maar ik adviseer je: lees deze pas nadat je het boek uithebt. Tevens las ik daar dat dit het eerste deel is uit een serie. Ik kijk uit naar het vervolg!

Na een oproep van de uitgever op Facebook gaf ik mezelf op voor het ‘I ❤ lezen’-review team en tot mijn verrassing werd ik uitgekozen en mocht ik meedoen. Dit recensie-exemplaar heeft geen invloed gehad op mijn uiteindelijke oordeel.

Het huis met de blauwe luiken telt mee voor mijn ‘Ik lees Nederlands’ uitdaging van 2015 en is boek 32/40 (voor iln nummer 30/40 ivm leeftijdsgrens vanaf 12 jaar).

De foto van de boekkaft komt van de website van de uitgever.

Schrijver:

Michelle Visser (12 november 1973) woont in Hengelo en is fulltime schrijfster. Veronique was haar debuut; haar tweede historische roman Opstand werd verkozen tot Overijssels Boek van het Jaar 2014. Het huis met de blauwe luiken speelt zich af in een streek in Frankrijk waar Michelle en haar familie al jaren komen.

Titel: Het huis met de blauwe luiken

Schrijver: Michelle Visser

Uitgever: Boekerij

Uitgave: Paperback

ISBN: 978-90-225-7249-8

Verschenen: juli 2015

Aantal pagina’s: 302

Genre: Roman

3 suggeties bij “Het huis met de blauwe luiken – Michelle Visser

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s