in beeld met instagram (in 60 minuten) – Kirsten Jassies

Standaard

in beeld met instagram - Kirsten Jassies

Samenvatting (volgens achterflap):

Deel alles wat je ziet met de wereld via Instagram. In dit praktische boek staat beschreven hoe je dit populaire platform privé en zakelijk kunt inzetten en hoe je meer likes en comments kunt verzamelen.

Kirsten Jassies is als sociale mediaexpert gespecialiseerd in Instagram. Ze adviseert bedrijven en geeft workshops.

Weinig tijd, maar veel ambities? Informeer jezelf snel en grondig met de boeken in de serie Digitale trends en tools in 60 minuten. De serie is een initiatief van Uitgeverij Haystack in samenwerking met Frankwatching.com, het toonaangevende platform over online trends, tips & tricks.

Mijn mening:

Via de inleiding komen we er al snel achter waar het om draait: zien en gezien worden, dat is de boodschap.

Via vijf hoofdstukken zet Kirsten uiteen hoe je Instagram kan gaan inzetten als onderdeel van je onlinemarketingstrategie. Het is dus best zakelijk gericht. Meer dan privé gericht.

Ik ben zelf een zeer fanatiek gebruiker van Instagram en heb zelfs twee accounts. Eentje gekoppeld aan mijn boekenblog en die kun je hier vinden (klik). Daarnaast heb ik er een voor mijn andere fotografie en die kun je hier vinden (klik). Niet de echte beoogde doelgroep van het boek dus, alhoewel met mijn boekenblog-account zou het wel deels opgaan.

De tips, tricks en tools die Kirsten aankaart zijn duidelijk en zeer toepasbaar. Maar omdat mijn boekenblog geen bedrijf is maar nog steeds een hobby (en dat zal het ook blijven!) heb ik sommige dingen gelezen en waargenomen en andere stukken echt tot me genomen.

Zonder dit boekje heb ik begin dit jaar al onderscheid gemaakt tussen mijn boek/blog-gerelateerde foto’s en mijn overige fotografie door die twee te scheiden. Gerichtere doelgroepen aanspreken dus en ook bezoeken door mezelf. En dat heeft goed uitgepakt.

Voor mezelf waren vooral hoofdstuk drie over contentcreatie en hoofdstuk 4 over volgen en volgers interessant om te lezen. Natuurlijk spreekt de rest ook aan maar het analyseren van mijn IG-accounts is niet iets waar ik me druk over maak.

Eindconclusie is dat in beeld met instagram (in 60 minuten)  van Kirsten Jassies prima geschikt is om je te verdiepen in het zakelijk gebruik van Instagram.

De foto van de boekkaft komt van de website van de uitgever.

Het boek behoort wel tot ‘Ik lees Nederlands’ maar telt niet mee voor de uitdaging omdat het geen literatuur is.

Ik kreeg dit boekje via collega-boekblogger Conny, zij had het boekje ook gerecenseerd en met toestemming van de uitgever door gestuurd naar mij. Hartelijk dank!

Schrijver:

Kirsten Jassies heeft de afgelopen 15 jaar haar sporen achtergelaten in socialmedia-land en is uitgegroeid tot een echte expert. Ze coacht, ze traint, ze is spreker en geeft workshops en webinars over haar expertise.

Kirsten woont in Utrecht met haar gezin.

Titel: in beeld met instagram ( in 60 minuten)

Schrijver: Kirsten Jassies

Uitgever: Haystack

Uitgave: Paperback

ISBN: 9 789461 261342

Verschenen: juni 2015

Aantal pagina’s: 120

Genre: NUR 800 = Bedrijfskunde algemeen

4 suggeties bij “in beeld met instagram (in 60 minuten) – Kirsten Jassies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s