Grijs gebied – Marion Pauw

Standaard

Grijsgebied - Marion Pauw

Samenvatting (volgens achterflap):

Naomi fietst door nachtelijk Amsterdam naar huis wanneer ze onder een viaduct van achteren wordt vastgegrepen. De dader, een man met ijzingwekkend lichte ogen, randt haar op een verschrikkelijke en gewelddadige manier aan. Er is één getuige: een man, die vanaf zijn balkon toekijkt. Waarom grijpt hij niet in?

Grijs gebied vertelt niet alleen over de jacht op de dader van een gruwelijk misdrijf, het is ook een zoektocht naar de drijfveren van de mens – dader, slachtoffer of getuige.

Mijn mening:

Grijs gebied is het geschenkboekje van de ‘Maand van het spannende boek’ wat jaarlijks de maand juni beslaat. Deze laatste dag van juni 2015 mijn leesbeleving.

In een uur of twee is dit boekje zeker uit. Heerlijk toegankelijk geschreven zonder poespas. Het bestaat uit 21 korte hoofdstukken waarin het verhaal van Naomi en Albert centraal staat.

Naomi is het slachtoffer geworden van een gruwelijke maar bovenal gewelddadige aanranding. Albert is de enige getuige van het voorval maar doet niets op het moment dat het voorval plaatsvindt. Natuurlijk is Albert op enig moment in het verhaal de verdachte maar gaat zelf op onderzoek uit naar de daadwerkelijke dader.

In korte tijd wordt een geloofwaardig verhaal neergezet die de gebruikelijke stijl van Marion Pauw laat zien. Een heerlijk boekje om als tussendoortje te lezen. Geen echte verrassingen qua plot en de diepgang ontbreekt mijn inziens ook wel maar wel een heerlijke leesbeleving.

De boekkaft spreekt voor zich als je het boek leest en de titel is ook verklaarbaar. Het bekende grijze gebied tussen zwart en wit waarin iedereen zich wel eens bevindt, voor korte of langere tijd.

Wil je Grijs gebied ook graag als cadeautje ontvangen en lezen? Ga dan vandaag nog even langs de boekhandel, koop voor ten minste 12,50 euro aan Nederlandstalige boeken en jij zult het boekje cadeau krijgen van de boekhandelaar.

Grijs gebied telt mee voor mijn ‘Ik lees Nederlands’ uitdaging van 2015. En is boek 27/40 voor mij. (voor iln is het 25/40 ivm leeftijdsgrens vanaf 12 jaar).

De foto van de boekkaft komt van deze website (klik)

Schrijver:

Marion Pauw, augustus 1973, debuteerde in 2005 met Villa Serena. Haar definitieve doorbraak bereikte zij met Daglicht (2008), waarmee ze de Gouden Strop won. Daarna schreef ze de succesvolle boeken Zondaarskind, Jetset, De Wilden en Hemelen. In totaal verkocht zij meer dan een half miljoen boeken. Haar nieuwste thriller We moeten je iets vertellen, zal op 13 juli as verschijnen.

Daglicht is inmiddels verfilmd en zowel Jetset als Zondaarskind staan op de planning voor verfilming.

Titel: Grijs gebied

Schrijver: Marion Pauw

Uitgever: Ambo | Anthos (in opdracht van CPNB)

Uitgave: Paperback

ISBN: 9 789059 652828

Verschenen: juni 2015 in kader van Maand van het spannende boek

Aantal pagina’s: 96

Genre: Thriller

5 suggeties bij “Grijs gebied – Marion Pauw

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s