Gekke wijven en andere types – Sylvia Witteman

Standaard

Gekke wijven en andere types

Samenvatting (volgens de website van de uitgever):

De gehaaide schoolpleinmoeder, de wandelende wijnfles, de zeikerd, de bemoeimoeder, de tijd voor mezelf-moeder, de bescheidenheid zelve, de begrijpende echtgenote, de kandidaat-stiefmoeder, de goedbedoelende vriendin, de poezenmoeder, de betweter, de vermoeide juf en de vrouw met smetvrees. De gekke wijven-columns die Sylvia Witteman voor LINDA. schrijft, werden in korte tijd uiterst populair. Witteman neemt de Nederlandse vrouw in al haar onthutsende varianten kritisch onder de loep. En dat doet ze op een manier zoals we van haar gewend zijn: met onnavolgbare humor en een venijnig oog voor de pijnlijke details.

Mijn mening:

Een boekje vol columns die eerder gepubliceerd zijn geweest in LINDA-magazine. Mocht je die net als mij niet allemaal gelezen hebben dan is dit een heerlijke boekje.

Herkenbare situaties soms een beetje aangedikt. Een boek zonder al te veel diepgang maar gewoon heerlijk om even tussendoor te lezen.

Aan de hand van de columns laat je je meevoeren door de woelige levens van andere gekke wijven. En bedenk je je soms dat je het nog niet zo slecht hebt of dat het juist veel erger kan.

Gekke wijven en andere types hebben mij een aantal luchtige, vermakelijke uurtjes gebracht met als eindresultaat een grote glimlach.

Gekke wijven en andere types telt mee voor mijn ‘Ik lees Nederlands’ uitdaging van 2015 en is boek 23/40 (voor iln nummer 21, dit verschil zit hem in de jeugdboeken van onder de 12 die niet mee mogen tellen).

Foto van de boekkaft komt van de website van de uitgeverij.

Schrijver:

Sylvia Witteman (okt. 1965), is Nederlands culinair journaliste en columniste voor o.a. Volkskrant en Linda. Heeft tevens al diverse boeken geschreven.

Sylvia is getrouwd en moeder van 3 kinderen, woont en werkt in Amsterdam.

Titel: Gekke wijven en andere types

Schrijver: Sylvia Witteman

Uitgever: Linda boeken (i.s.m. Nijgh & van Ditmar)

Uitgave: paperback

ISBN: 9789038 898759

Verschenen: mei 2014

Aantal pagina’s: 179

Genre: Columns

2 suggeties bij “Gekke wijven en andere types – Sylvia Witteman

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s