Eleanor & Park – Rainbow Rowell

Standaard

resizeImage.php

Samenvatting (volgens achterflap):

Twee buitenbeentjes

Een buitengewone liefde

Eleanor… Rood haar, verkeerde kleren. Staat achter hem totdat hij zich omdraait. Ligt naast hem totdat hij wakker wordt. Vergeleken bij haar is ieder ander saai en kleurloos en nooit goed genoeg… Eleanor.

Park… Hij weet dat ze van een liedje houdt nog voordat hij het haar laat horen. Hij lacht om haar grapjes nog voordat ze de clou verteld heeft. Er is een plekje op zijn borst, net onder zijn keel dat maakt dat ze haar beloftes wil houden… Park.

Eleanor & Park is het verhaal van twee onfortuinlijke zestienjarigen gedurende een schooljaar. Ze zijn slim genoeg om te weten dat een eerste liefde bijna nooit standhoudt, maar ook dapper en wanhopig genoeg om het te proberen.

Mijn mening:

Wat een heerlijk boek om te lezen, een liefdesroman maar dan leuker! Echt een boek waarin je jezelf verliest en alles om je heen vergeet. Het leest als een trein en daardoor is het een echte pageturner.

In 58 hoofdstukken leven we mee met de opbloeiende liefde van Eleanor en Park, door de wisselende perspectieven beleef je het intens. De afsluiting voor ‘de nieuwe’, de voorzichtige toenadering tot elkaar, de zoektocht naar wat er tussen hun is en hoe ze het willen delen met de buitenwereld, de onzekerheden, de afstoting en het weer nader bij elkaar komen van de liefde, voelt zo herkenbaar maar is tegelijk ook alweer zo lang geleden voor mij. Maar met plezier dacht ik terug aan de prille voetstappen op liefdespad 😉

En wat is als puber nou vervelender dan in het weekend niet naar school te kunnen, dus niet samen met je lief in de bus te kunnen zitten.

De zaterdagen waren het ergst.

De maandagen waren het mooist.

Door de proloog weet je al hoe het afloopt maar als je het boek helemaal hebt gelezen weet je dat het eindigt met een open eind en daardoor zou het mogelijk zijn dat er ooit een vervolg komt op dit prachtige verhaal. En als het er komt ben ik zeker van de partij om het te gaan lezen.

De schrijfstijl is zeer toegankelijk en bevat geen moeilijke woorden.

Er is al zoveel positiefs over dit boek geschreven dat ik er weinig aan toe te voegen heb, als LEES DIT BOEK!

De foto van de boekkaft komt van de website van de uitgever.

Schrijver:

Rainbow Rowell (1973) werkt als journalist en columnist voor een krant in Nebraska, USA. Daar woont ze ook met haar gezin.

Eleanor & Park won al diverse prijzen zoals Publishers Weekly Best Children’s Book of 2013 en in Nederland sleepte het onlangs de Dioraphte Literatour Prijs 2015 binnen voor het beste vertaalde jongerenboek van het jaar.

Titel: Eleanor & Park

Schrijver: Rainbow Rowell

Uitgever: van Goor

Uitgave: Paperback

ISBN: 97 89000 342631

Verschenen: november 2014

Aantal pagina’s: 336

Genre: Young Adult

Vertaling: Annelies Jorna en Ineke Lenting

3 suggeties bij “Eleanor & Park – Rainbow Rowell

  1. “lees dit boek” nou dan ga ik luisteren naar je advies… boek geregeld voorbij zien komen maar de kaft spreekt mij totaal niet aan dus laat hem elke keer liggen in boekhandel of bieb… :O)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s