Zes seconden – Daniëlle Bakhuis

Standaard

zes seconden

Samenvatting:

Een geheim en exclusief feest waar je alleen op uitnodiging mag komen is het hoogst haalbare voor Jasmijn en haar vriendinnen. Als ze eenmaal de uitnodiging op zak hebben wordt het pas echt spannend voor de meiden. De avond van het feest moeten ze voldoen aan allerlei eisen: iedereen helemaal in het zwart, na binnenkomst een hazenmasker op, geen telefoons mee.

Tijdens het feest is er volop (alcoholische) drank, kan er uitbundig gedanst worden en zijn er andere verleidingen te weerstaan.

Het hoogtepunt van het feest is het spel ‘De Afrekening’. Met een groep van ongeveer 10 man wordt er om beurten geld op een hoop (de pot) gedaan. Degene die voor de pot met geld gaat mag gedurende zes seconden genadeloos in elkaar geschopt worden door de andere deelnemers.

Jasmijn en haar vriendinnen hadden afgesproken niet mee te doen met het spel maar sinds de ouders van Jasmijn gescheiden zijn is er weinig geld bij haar thuis en ze zou zoveel dingen kunnen doen met het geld dat ze besluit toch mee te doen. Met desastreuze gevolgen van dien. Vanaf hier heeft Jasmijn het idee dat haar leven bestaat uit het deel ervoor en erna…

Maar er is één regel waaraan ze zich moeten houden: “Zwijg als het graf over het feest”

Wat er misgaat op het feest en hoe het afloopt lees jezelf in Zes seconden.

Mijn mening:

Dit is mijn tweede boek van Daniëlle Bakhuis dat ik lees en ook nu heb ik genoten van het verhaal. Genoten in de zin van hoe het verhaal je al snel in zijn greep heeft. Als je eenmaal begonnen bent wil je zo snel mogelijk doorlezen, een ware pageturner.

Het verhaal is gebaseerd op een echt bestaand spel, waarvan je hoopt dat je eigen kinderen er niet aan meedoen. Althans dat zijn mijn gedachten.

Het boek sluit aan bij de belevingswereld van de doelgroep. Het is vlot geschreven met volop verwijzingen naar het nu zoals het gebruik van whatsapp, twitter etc. Ook de linken die je kunt leggen naar groepsdruk en de gevolgen daarvan komen aan bod met schuldgevoel ten gevolge.

Spijt is verstand dat te laat komt.

Personages die er toedoen zijn goed uitgewerkt.

21 hoofdstukken vanuit Jasmijn geschreven en een afsluiting vanuit Hanna’s beleving. Vol van spanning maar ook met een paar open vragen waar ik mee bleef zitten aan het eind.

Daniëlle heeft er een fan bij ook al val ik officieel buiten de doelgroep 😉

Zes seconden telt mee als boek 12/40 voor mijn leesuitdaging ‘Ik lees Nederlands’.

De foto van de boekkaft komt van de website van de uitgever.

Schrijver:

Daniëlle Bakhuis (augustus 1982) is schrijver van jeugdboeken en freelance journalist. Twee eerdere boeken van Daniëlle waren kerntitel voor de ‘Prijs van de jonge jury’. En haar vorige boek Wat als… was genomineerd voor de ‘Crimezone YA Thriller Award 2014’.   Zes seconden is het zevende boek van Daniëlle.

Titel: Zes seconden

Schrijver: Daniëlle Bakhuis

Uitgever: Ploegsma

Uitgave: Gebonden

ISBN: 978-90-216-7319-6

Verschenen: november 2014

Aantal pagina’s: 190

Genre: Jeugdboek, Young Adult

4 suggeties bij “Zes seconden – Daniëlle Bakhuis

  1. Hmm… ik twijfel nog een beetje maar denk toch maar dat ik eens iets van haar moet gaan lezen. Ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat iemand zo ver zou gaan voor (een beetje) geld.

    • Mensen doen nu eenmaal rare dingen om ‘makkelijk’ aan veel geld te kunnen komen. Ik kan het mezelf ook niet voorstellen maar het schijnt echt te gebeuren.
      Kijk eens in de bieb voor boeken van haar, daar komen de mijne ook vandaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s