Jongens en Guillaume, aan tafel! – Guillaume Gallienne

Standaard

Guillaume Gallienne

Samenvatting:

Guillaume is een gevoelige, zachtaardige jongen en dol op zijn moeder. Hij is meer een meisjestype en gedraagt zich ook zo. Wellicht komt dit ook omdat zijn moeder hem behandeld alsof hij een meisje is.

Dit is één van de eerste herinneringen die hij heeft. Als het tijd was om te eten riep zijn moeder hem en zijn twee broers altijd als: ‘Jongens en Guillaume, aan tafel!’. Als dit maar vaak genoeg gezegd wordt ga je het vanzelf geloven.

Terwijl iedereen in zijn omgeving zo ongeveer denkt dat hij homo is twijfelt Guillaume zelf of hij niet liever een meisje zou zijn.

Op zoek naar zijn ware identiteit moet Guillaume eerst een reis afleggen waarin alles stapje voor stapje op zijn plaats valt.

Mijn mening:

Een boekje wat leest als een trein. Heerlijk komisch en soms een beetje absurd.

Goed toegankelijk voor iedereen , geschreven vanuit Guillaume  en geen moeilijk taalgebruik op wellicht het Spaans na in het begin. Maar dat is omdat ik het niet machtig ben. Eigenlijk was dat het enige minpunt aan het boekje. Wat mij betreft mag dat nog vertaald worden want dat was de reden dat ik bijna afhaakte om door te lezen! En dat zou zonde zijn geweest.

Ik kan eigenlijk alleen maar kort en krachtig zijn over dit boek, net als het boek zelf. Heerlijk om te lezen!

De foto van de boekkaft komt van de website van de uitgever.

Schrijver:

Guillaume Gallienne (1972) studeerde drama aan het Frans Nationaal Conservatorium. Hij is vooral bekend als acteur van een groot Frans theatergezelschap. In 2008 begon hij met schrijven van Les garcons et Guillaume, à table!, zijn autobiografische debuut over de zoektocht naar zijn identiteit. In 2009 werd het werk oorspronkelijk gepubliceerd (Frankrijk) en in 2013 heeft Gallienne het zelf verfilmd.

In 2013 viel zijn film twee keer in de prijzen op het filmfestival Cannes en in 2014 mocht Gallienne vijf Césars in ontvangst nemen, voor Beste Acteur, film, debuutfilm, bewerking en montage.

Titel: Jongens en Guillaume, aan tafel!

Schrijver: Guillaume Gallienne

Uitgever: de Geus

Uitgave: Gebonden

ISBN: 978-90-445-3314-9

Verschenen: april 2014 (NL)

Aantal pagina’s: 91

Genre: Novelle

Vertaling: Eef Gratama

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s