Overspel – Tatiana de Rosnay

Standaard

Overspel

Samenvatting:

Hélène is getrouwd met Henri en moeder van twee volwassen kinderen en zelfs al oma van Alice en Julien. Met haar 50 jaar staat Hélène nog volop in het leven en geniet ze van haar status die haar echtgenoot Henri als uitgever heeft opgebouwd. Ze doet vrijwilligerswerk, werkt af en toe in de bibliotheek en heeft haar handen af en toe vol aan het plannen en verzorgen van diners aan huis met auteurs en ander belangrijk zakelijk contact van Henri.

Als op een zomerse dag Hélène een bezoek brengt aan haar zieke vriendin heeft ze aanspraak van een vreemde maar aantrekkelijke man op straat. Hij stelt Hélène voor met hem mee te gaan maar zij gaat vooralsnog niet in op de avances van hem. Als Hélène de volgende keer bij haar vriendin op bezoek gaat, gaat ze expres in de buurt parkeren waar ze de vorige keer die man is tegen gekomen in de hoop hem weer tegen te komen. Als dat inderdaad het geval is besluit ze dit keer wel mee te gaan.

Na een korte maar hevige vrijpartij slaat het kortstondige geluk om in een nachtmerrie. De minnaar overlijdt aan een hartaanval in bed. Hélène vlucht het huis uit en besluit om haar misstap te verzwijgen voor de buitenwereld. Dat dit lastig is blijkt op het moment dat Hélène beseft dat haar handtas weg is en ze voor een duivels dilemma komt te staan. De waarheid vertellen of hem verhullen voor eens en altijd.

Hoe het vanaf hier met Hélène afloopt lees je zelf in Overspel.

Mijn mening:

Een heerlijke schrijfstijl die eigen is voor Tatiana met een mooie spanningsopbouw is wat je aantreft in Overspel. Geen moeilijk taalgebruik en goed toegankelijk voor iedereen.

Het boek bestaat uit (korte) ongenummerde hoofdstukken.

Het intro liet mij meteen op het spreekwoordelijke puntje van mijn stoel zitten. Dit gevoel bleef zeker niet tot het einde van het boek hangen. Op het eind had ik het idee dat het wat afgeraffeld was en dat was jammer.

Wat mij wel verbaasde was dat Hélène zich nog al makkelijk liet overhalen door de vreemdeling. Het zal in het echte leven vast ook gebeuren maar daar ben ik waarschijnlijk te naïef voor om dat daadwerkelijk te geloven.

En ja het einde leek een droom maar of dat ook zo was weet ik niet zeker. Het liet mij enigszins in verwarring achter. Al met al heb ik toch zeker wel genoten van Overspel en zou ik het je zeker aanbevelen om te lezen.

De foto van de boekkaft komt van de website van de uitgever.

Schrijver:

Tatiana de Rosnay (28 september 1961) is geboren in Parijs. Opgegroeid in zowel Parijs als Boston. Heeft haar bachelor Engelse Literatuurwetenschappen en heeft gewerkt bij oa veilinghuis Christie in Parijs. Later is ze werkzaam geweest als redacteur voor Vanity Fair tot in 1993.

Tatiana heeft diverse romans uitgebracht in haar thuisland Frankrijk. Een groot deel daarvan zijn inmiddels ook in Nederland gepubliceerd. Haar debuut roman ‘Haar naam was Sarah’  verscheen in 2009 en werd een jaar later verfilmd en was een internationaal succes.

Titel: Overspel

Schrijver: Tatiana de Rosnay

Uitgever:  ambo|anthos

Uitgave: Paperback

ISBN: 9789047204572

Verschenen: juli 2014

Aantal pagina’s: 168

Genre: Roman

Vertaald door: Martine Woudt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s