Nooit alleen – Loes den Hollander

Standaard

       nooitalleen

Samenvatting:

Aline en haar partner Giel leiden een gelukkig en comfortabel leven met zijn twee. Aline werkt naar volle tevredenheid bij de bank en Giel is helaas werkloos sinds een tijdje, maar probeert vanuit huis wat freelance werk als journalist te doen. Aline krijgt van buurvrouw Guusje waarschuwingen dat Giel vaak bezoek krijgt van “die rooie” als ze op haar werk is. Als Aline Giel hiermee confronteert ontkent hij alles maar later zegt hij dat hij Anouk “die rooie” interviewt voor een artikel. Aline is het vertrouwen in Giel kwijt en in combinatie met haar onzekerheid is dat het begin van het einde van hun relatie.

‘Doe ik.’ Aline laat zich op de bank zakken en kijkt op de klok. ‘Op de avond van een prachtige lentedag ontdek ik om vijf over acht dat mijn man een kloterige leugenaar is,’ zegt ze tegen de ruimte om haar heen.

Guusje, de buurvrouw, blijft Aline confronteren met de bezoekjes die Giel krijgt. Maar Aline twijfelt ook aan de waarheid van Guusjes verhaal zodra ze ontdekt dat zij last heeft van meervoudige persoonlijkheidsstoornis. Aline maakt kennis met één van de alter-ego’s van Guusje en schrikt van deze vrouw.

Op een dag krijgt Aline bezoek van Anouk op haar werk en zij wordt wederom geconfronteerd met de leugens van Giel. Thuis sommeert ze Giel te vertrekken zodra de waarheid boven tafel komt.

“Zou liefde een leugen zijn? Heeft de duivel rood haar? Is gek gevaarlijk?  God mag het weten.”

Hoe het afloopt met Aline, Giel, Guusje en Anouk lees je zelf in Nooit alleen.

Mijn mening:

Nooit alleen, is een geschenkboekje uit 2013 en uitgedeeld tijdens Juni – de maand van het spannende boek bij aankoop van een boek met een minimaal bedrag in de deelnemende boekhandels.

Nooit alleen, bestaat uit een korte proloog, 40 korte hoofdstukken en een korte epiloog tot slot. Een vlotte schrijfstijl en daardoor zeer makkelijk leesbaar. De omslag van het boek past perfect bij de inhoud.

De proloog begint gelijk goed, en smaakt naar meer. Een lichte spanningsboog loopt door het hele verhaal heen. Maar heel verrassend is het uiteindelijk niet. Een boekje dat je uitleest in korte tijd en zich daardoor makkelijk leent als tussendoortje.

Schrijver:

Loes den Hollander (1948) schrijft al vanaf het moment dat ze kon lezen. Aanvankelijk poëzie, later columns, daarna verhalen en ten slotte haar eerste boek. Ze won in 2001 een verhalenwedstrijd. In 2006 beëindigde ze haar carrière in de gezondheidszorg en debuteerde zij met haar eerste literaire thriller Vrijdag. 

Inmiddels heeft Loes al vele boeken op haar naam staan, haar nieuwste boek Voorbedacht verscheen op 10 november 2014 bij Uitgeverij Karakter.

Titel: Nooit alleen

Schrijver: Loes den Hollander

Uitgever: Karakter  (in opdracht van CPNB ter promotie van de maand van het spannende boek)

Uitgave: Paperback

ISBN: 978-90-5965-204-0

Verschenen: juni 2013

Aantal pagina’s: 95

Genre: Thriller

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s