De onfortuinlijke dood van Krijn Kip – Katinka Polderman

Standaard

Katinka Polderman

De verhalenbundel De onfortuinlijke dood van Krijn Kip (en andere verhalen die best wel eens echt gebeurd zouden kunnen zijn (maar misschien ook niet))” van Katinka Polderman verscheen in oktober 2014 tijdens De week van het Zeeuwse Boek die dit jaar voor de twintigste maal plaatsvond. Als je in de week van 29 oktober t/m 8 november voor 15 euro boeken kocht in één van de Zeeuwse boekhandels kreeg je deze verhalenbundel cadeau. En wat een toeval ik had natuurlijk net een nieuw boek nodig 😉

De verhalenbundel bestaat uit 7 zeer korte verhalen die allen plaatsvinden in een klein dorp in de Zak van Zuid-Beveland. En de hoofdpersonen zijn twee meisjes op de drempel naar de puberteit en een hoop kattenkwaad. De hoofdpersonen zijn zeer waarschijnlijk Katinka en haar beste vriendin Nancy, maar ja het zouden ook zomaar twee andere meisjes kunnen zijn. De verhalen schetsen tezamen een ontroerend, wonderlijk beeld van een vervlogen analoog tijdperk.

De verhalenbundel bestaat uit 48 pagina’s en is goed toegankelijk geschreven. Je verwacht veel typische Zeeuwse woorden maar die komen er niet zo heel veel in voor. Diegene die wel gebruikt worden zijn niet echt moeilijk te begrijpen zoals bv ‘kolenschoppen = grote handen’. Dus de verhalenbundel is voor iedereen te lezen.

Er zit aardig wat humor verwerkt in dit kleine boekje en ook voor mij enkele herkenningspunten uit vervlogen tijden, te denken valt aan de telefooncel op het dorp, het ophalen van oud papier door vrijwilligers van kerk of vereniging en de brei/haakwerkjes van school.

Al met al een boekje wat zeer vlot leest en je een uurtje ontspanning biedt.

De verhalenbundel is uitverkocht en er zijn geen plannen voor een herdruk.

Schrijver:

Katinka Polderman (mei 1981) schreef met deze verhalenbundel haar literaire debuut. Katinka is cabaretière en staat dit theaterseizoen in het theater met  ‘Polderman baart zorgen’. De speeldata kun je terugvinden op haar website (klik)

Katinka presenteerde verschillende TV-programma’s voor Omroep Zeeland en schreef columns voor o.a. Trouw, Spits en Zeeuws Tijdschrift.

In februari 2005 won Katinka zowel de jury- als de publieksprijs van het Leids Cabaretfestival.

Titel: De onfortuinlijke dood van Krijn Kip  en andere verhalen die best wel eens echt gebeurd zouden kunnen zijn (maar misschien ook niet)

Schrijver: Katinka Polderman

Uitgever: den Boer| de Ruiter

Uitgave: paperback

ISBN: 978-90-79875-61-0

Verschenen: oktober 2014

Aantal pagina’s 48

Genre: Verhalenbundel

Een suggestie over “De onfortuinlijke dood van Krijn Kip – Katinka Polderman

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s