De Campus – Nathalie Pagie

Standaard

De Campus

 

Samenvatting:

Cleo van Laerhoven, 21 jaar staat op het punt om haar studie rechten te voltooien. Mede door de soms benauwende thuissituatie waar haar vader een strak regime regeert besluit ze haar keuzevakken in het buitenland te voltooien en niet in het gespreide bedje wat haar vader haar aanbied te stappen. De keus valt op de University van Alberta in Edmonton, Canada. Ver genoeg weg van de beklemmende bemoeizucht van haar vader. En tevens een mooie omgeving om te verblijven. Ze zal vooral haar zusje Florine heel erg missen want met haar deelt ze alles.

Aan de andere kant van de oceaan begint ze haar 5 maanden durende avontuur met een uitgebreide introductieweek en rondleiding in Edmonton samen met de andere uitwisselingsstudenten van over de hele wereld. Ze sluit al snel vriendschap met de Zweedse Mia en de Nederlandse Gerline. En samen met hun geniet ze van het leven op de campus en daarbuiten.

Dan op een morgen wordt één van Cleo’s docenten dood aan getroffen, eerst denkt men aan zelfmoord maar als niet veel later de assistente van de docente ook dood wordt aangetroffen start men alsnog een moordonderzoek. De sfeer op de campus slaat om. Iedereen wordt achterdochtig maar zodra dat gevoel bij iedereen weer wegebt zet juist Cleo zich in met een eigen onderzoek. Ze wil weten wat er heeft plaats gevonden en zet alles op alles om achter de waarheid te komen. Daarbij raakt ze verstrikt in een web van intriges, waarin niemand is wie hij lijkt te zijn. De invallende winter is haar grootste vijand, zou het Cleo lukken om alle bewijzen veilig te stellen voordat ze voor maanden zijn verdwenen onder een dikke sneeuwlaag?

Het was niet de eerste keer in Canada dat ze besefte dat ze een situatie had onderschat maar dit keer was haar voorbereiding voor een urenlange wandeling in de sneeuw ver onder de maat.

Je leest in De Campus hoe het afloopt met Cleo en haar medestudenten.

 

Mijn Mening:

De Campus begint met een korte proloog en eindigt met een korte epiloog, daar tussenin zitten 69 hoofdstukken. Deze beslaan hooguit een paar bladzijden per keer waardoor je het boek makkelijk even aan de kant kunt leggen zonder dat je de draad kwijt raakt. Niet dat ik het boek veel aan de kant heb gelegd maar dat terzijde.

De schrijftaal is boeiend en vlot geschreven en goed toegankelijk. De gedetailleerde omschrijvingen van de natuur en omgeving in Canada verraad dat Nathalie uit eigen ervaring put. Daarbij wel de kanttekening dat het geen autobiografisch verhaal is.

De karakters die er toe doen hebben genoeg diepgang om een goed beeld te schetsen van hun beweegredenen.

Cleo handelt wel een beetje naïef af en toe en niet echt doordacht, daardoor vond ik het soms een beetje voorspelbaar. Het is dan ook geen bloedstollend spannend verhaal in mijn ogen maar dat doet niets af aan de fijne leesbeleving die ik had.

De Campus is een boek dat heerlijk wegleest en een paar uurtjes leesplezier oplevert. Ik zou je aanraden dit boek te lezen en zeker nu de herfst steeds meer terrein wint en langzaam zal overgaan in de winter past het mooi in het jaargetijde waarin De Campus zich afspeelt.

 

Schrijver: 

Nathalie Pagie (1974) is freelance tekstschrijver en communicatieadviseur. Ze woont met haar gezin in Breda. De Campus is haar tweede literaire thriller. In 2013 debuteerde ze met De Toneelclub die meer dan 100.000x is verkocht. En in mei 2015 komt haar derde boek uit als alles volgens planning verloopt 😉

 

Titel: De Campus

Schrijver: Nathalie Pagie

Uitgever: Boekerij

Uitgave: Paperback

ISBN: 978-90-225-6778-4

Verschenen: mei 2014

Aantal Pagina’s: 253

Genre: Thriller

 

Dit was mijn laatste recensie in het kader van #CSOktober die ik samen met ‘partner in crime’ Sandra de afgelopen 10 dagen organiseerde. Zij heeft voor jullie vandaag een recensie over De Kraamhulp van Esther Verhoef, je leest haar recensie hier. Morgen komt de uitslag van de winactie van Ongrijpbaar online, je kunt nog tot vanavond 23.59 meedoen bij mij maar ook op Sandra’s pagina.

7 suggeties bij “De Campus – Nathalie Pagie

  1. Helemaal eens, goed geschreven maar ik kreeg meer het gevoel of het voor YoungAdults bedoeld was. Wat inderdaad niet wegneemt dat het lekker wegleest!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s