De Kinderboekenweek 2014

Standaard

KinderboekenweekDe Kinderboekenweek bestaat dit jaar 60 jaar reden voor een feestje dus.

De Kinderboekenweek wordt elk jaar in oktober gehouden, dit keer is het feest van 1 t/m 12 oktober. Tijdens het evenement zijn er in het hele land allerlei activiteiten rond het kinderboek. Je kunt informatie vinden hierover in de plaatselijke krant, boekhandel, bibliotheek maar ook via het wereldwijde web is er genoeg te vinden. Het jaarlijks wisselende thema van de Kinderboekenweek dient als leidraad bij de organisatie van de vele activiteiten. Dit jaar is het thema FEEST!

In 1954 organiseerde de CPNB de eerste Kinderboekenweek.

Tijdens de Kinderboekenweek wordt door de boekhandel het Kinderboekenweekgeschenk weggegeven bij aankoop van ten minste 10 euro aan kinder- of jeugdboeken. Dit jaar schreef Harm de Jonge het Kinderboekenweekgeschenk  ‘Zestig spiegels’ . Een speciale uitgave voor de kleuters is het Prentenboek ‘Fabians feest’ gemaakt door Marit Törnqvist, en verkrijgbaar voor een lage prijs.

Ook al zijn mijn kinderen inmiddels 17 & 13 jaar, al vanaf het moment dat ze op de wereld zijn krijgen ze sowieso tijdens iedere Kinderboekenweek een nieuw boek. Want zeg nou zelf van boeken krijg je immers nooit genoeg. De zoektocht voor de oudste zoon stuitte op verzet dus daar moet ik nog iets nieuws voor vinden maar zoals bovenstaande foto wel laat zien was de jongste zoon wel enthousiast over zijn nieuwe boek. Eigenlijk vond ik het geen leesboek zoals ik in gedachten had maar volgens de boekverkoopster is het eigenlijk het meest verkochte kinderboek van dit moment. Zoon blij, ik blij.

Mijn zonen zijn de leeftijd waarop de Kinderboekenweek zich het meest op richt, namelijk 0 t/m 12 jaar, een beetje aan het ontgroeien dus wij nemen geen deel meer aan extra activiteiten. Jammer maar helaas. Maar zolang ze thuis wonen mogen ze in ieder geval een boek uitzoeken tijdens de Kinderboekenweek. Want of je nou 8, 14 of 24 bent van een boek krijg je nooit genoeg. Of wel?

Ik zal tijdens de Kinderboekenweek een aantal jeugdboeken lezen en recenseren, tevens komt er nog een top 10 van onze favoriete en meest gelezen prentenboeken voorbij.

Heb je nog inspiratie nodig voor een leuk boek kijk eens in de Voorleesgids. Meer dan 200 titels van voorlees- en prentenboeken voor kinderen van 0-6 jaar in één gids. Of kijk in de Kinderboekenkrant, die is gemaakt voor kinderen van groep 3 t/m 8. Ideaal om kinderen enthousiast te maken voor lezen en ze te helpen met de keuze van hun volgende boek. De Kinderboekenkrant is een bewaarkrant boordevol leestips en veel leuke nieuwtjes over kinderboeken en schrijvers.

De voorleesgids en de kinderboekenkrant zijn gratis verkrijgbaar bij de boekhandel.

Doen jullie nog iets speciaals tijdens de Kinderboekenweek?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s