Terugblik september – Vooruitblik oktober

Standaard

september 2014

 

De maand september is weer voorbij gevlogen en dankzij het mooie weer hebben we nog even extra kunnen genieten van een ware nazomer.  Ik las negen boeken deze maand en daar zaten een paar pareltjes tussen.

Ik las de volgende boeken:

 1. Wat ik weet – Julie Berry
 2. In mijn bloed – Milou van der Will
 3. Glazuur – Lisette Jonkman
 4. De Midlifeclub – Karin Belt
 5. De ooggetuige – Simone van der Vlugt
 6. De Vergeetclub – Tosca Niterink
 7. Birk – Jaap Robben
 8. Het geluk, hier en nu – Matthew Quick
 9. Troost – Elsbeth Witt

 

maand van de geschiedenis

En nu is het alweer oktober. Een drukke maand als je het mij vraagt. Om te beginnen is de maand oktober uitgeroepen tot Maand van de geschiedenis. Dit jaar met het actuele thema Vriend & Vijand. Om de wereld van nu te begrijpen, duiken we in oktober het verleden in. In heel Nederland is er van alles te doen voor jong en oud, voor de geschiedenisliefhebber en -leek. Ga op ontdekking en laat je verrassen door festivals, lezingen, muziek, theater, filmavonden, kinderactiviteiten, proeverijen en meer. En qua boeken moeten we dan natuurlijk gelijk denken aan Libris Geschiedenis Prijs. De Libris Geschiedenis Prijs bekroont historische boeken die een algemeen publiek aanspreken. Op 26 oktober 2014, tijdens een live-uitzending van radioprogramma OVT, zal juryvoorzitter Heleen Dupuis de Libris Geschiedenis Prijs 2014 uitreiken. De shortlist kun je hier vinden.

Kinderboekenweek

Dan is bovendien vandaag de 60ste Kinderboekenweek begonnen met het thema Feest! Voor mijn kinderen ook een feestje want in deze week krijgen ze ALTIJD een boek al sinds ze op de wereld zijn, nu 17 en 13 jaar. Maar in een ander blogje meer hier over.

En Paulien van Met mijn neus in een boek heeft oktober uitgeroepen tot “Ik lees Engels” maand. Ik ga de uitdaging aan om minimaal één Engels boek te lezen deze maand. Welke het gaat worden weet ik nog niet 100% zeker.

En dan van 20 tot 31 oktober heb ik samen met Sandra van Sandra schrijft en leest een spannende afsluiter van deze maand met een heuse dubbele winactie!

Voor de komende weken heb ik wat recensie-exemplaren klaarliggen. Wil je weten welke dat zijn kom dan snel nog eens terug om te kijken of er al wat online staat.

2 suggeties bij “Terugblik september – Vooruitblik oktober

 1. Sandraschrijftenleest

  Wat een onwijs leuk overzicht Christina, ik word er gewoon vrolijk van 🙂 En jaaaa kan niet wachten tot het 20 oktober is, leuk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s