De Ooggetuige – Simone van der Vlugt

Standaard

De Ooggetuige

Samenvatting: (overgenomen uit binnenflap)

Manon Jonker, een slechtziende vrouw van 22, is getuige van een roofoverval bij een juwelier in haar buurt; drie overvallers houden haar onder schot en doden de juwelier. Manon overleeft het doordat de overvallers denken dat ze blind is.

Als er ’s avonds op het journaal over de roofmoord wordt gesproken en gemeld wordt dat de enige getuige een slechtziende vrouw is, staat de telefoon roodgloeiend. Ook de overvallers weten nu dat Manon niet blind is maar slechtziend, en er volgen een paar beangstigende confrontaties.

De gebeurtenissen zetten ook haar persoonlijke relaties op scherp: Manons zus Bibi, met wie ze samenwoont, onthult een afschuwelijk geheim uit hun jeugd. Ondertussen is er een week verstreken en zijn de daders nog altijd niet opgepakt; ze dringen steeds verder Manons leven binnen.

 

Mijn mening:

Vanuit de ik-perspectief van Manon geschreven en makkelijk toegankelijk door de schrijfstijl die we gewend zijn van Simone. Geen opdeling in hoofdstukken maar alles achter elkaar met verspringende alinea’s prima te lezen. Het 92 pagina’s tellende boekje leent zich er goed voor.

Het werd in 2012 uitgedeeld tijdens de maand van het spannende boek bij besteding van een minimaal bedrag in de boekhandel.

Ik vond het een leuk tussendoortje om te lezen, echt spannend was het niet voor mij en het had een voorspelbaar eind.

 

Schrijver:

Simone van der Vlugt (1966) debuteerde in 2004 als thrillerauteur van De Reünie. Er volgden nog vele andere thrillers van haar hand. Tevens schrijft Simone ook historische romans voor zowel jeugd als volwassenen. Samen met haar man Wim schrijft ze ook reissfeerboeken. Simone is diverse keren genomineerd voor verschillende prijzen en bekroond. Simone woont en werkt in Alkmaar.

 

Titel: De Ooggetuige

Schrijver: Simone van der Vlugt

Uitgever: Ambo|Anthos in opdracht van CPNB ter promotie van de maand van het spannende boek

Uitgave: Paperback

ISBN: 9789059651630

Verschenen: Juni 2012

Aantal Pagina’s: 92

3 suggeties bij “De Ooggetuige – Simone van der Vlugt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s