Under Cover – Sandrine Jolie

Standaard

Under Cover

Samenvatting:

Sanne Romeijn werkt sinds twee jaar bij de recherche en begint aan een nieuwe uitdaging binnen haar vakgebied. Ze gaat werken als undercoveragente met de opdracht te infiltreren bij Charlie’s Angels. Een firma die zich bezighoud met sekslijnen en webcams, en wordt verdacht van grootschalige witwassing van crimineel geld door eigenaar Charlie van der Zee. Het lukt Sanne om als haar alias Angelica Groot, oftewel Angie G aan de slag te gaan als webcamgirl. Na een week heeft ze al een aantal vaste klanten die regelmatig terug online komen voor haar, om tot het voor hun zo gewenste hoogtepunt te komen. Sanne heeft maar weinig contact met haar collega’s die veelal illegaal hier verblijven en nauwelijks Nederlands spreken. 

Maar ze komt er achter dat twee weken voor haar komst een meisje is verdwenen die voor Charlie’s nevenbedrijf Girls at Home aan het werk was. Het escortbedrijf van Charlie en zijn criminele vrienden. Je komt daar alleen als je uitverkoren bent door Charlie. Na 4 weken mag Sanne na haar dienst komen opdraven bij Girls at Home. Sanne negeert de waarschuwingen van haar baas Rudi en start haar eigen onderzoek naar het verdwenen meisje. Of dit goed afloopt lees je in Under Cover.

Mijn mening:

Under Cover is het tweede boek in de G-serie en daarin kom je er achter wat zich afspeelt voorafgaand aan het eerste boek, Soixante Neuf. 

Het boek is goed toegankelijk met zijn eenvoudige stijl en opbouw. Net als zijn voorganger voelt het aan alsof het is afgeraffeld en ontbreekt het aan diepgang. Het heeft eigenlijk de ideale setting voor een bestseller maar dan moeten de karakters wel uitgediept worden, een gemiste kans.

Het valt onder het genre thriller maar dat is echt een maatje te groot, weinig spanning. En ook nu kan ik het boek niet erotisch noemen. Ondanks het tegenvallende plot heb ik mij twee uurtjes vermaakt met lezen, gewoon leesvermaak.

Ik kijk een beetje sceptisch uit naar het volgende deel, Stille Nacht wat deze week nog gelezen dient te worden voor het lezerspanel van Uitgeverij Marmer. Blijf mij volgen om te kijken of Stille Nacht wel brengt waar ik naar uitkijk, spanning en erotische sensatie.

Schrijver:

Sandrine Jolie is het pseudoniem van de vakantiethriller schrijver Linda van Rijn (1974)

 

 

Titel: Under Cover

Schrijver: Sandrine Jolie

Uitgever: Marmer

Uitgave: Paperback

ISBN: 9789460681608

Verschenen: januari 2014

Aantal pagina’s: 138

Genre: Thriller

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s