Spotlight – Joyce Spijker

Standaard

Spotlight

 

Samenvatting:

Kim de Kleijne, topmodel met ambitie richting de filmindustrie kan haar geluk niet op als blijkt dat zij de hoofdrol heeft gekregen in een grote Nederlandse speelfilm “Spotlight”.

Nora Binnendijck, uitgerangeerd actrice en oud kalfwinnares, hoopt haar comeback in de filmindustrie te kunnen maken maar grijpt naast de hoofdrol. Wel mag ze een kleine bijrol in “Spotlight” invullen. Kim kijkt op tegen de gevierd actrice maar Nora lijkt Kim het succes niet te gunnen. Niet zo verwonderlijk omdat blijkt dat Nora zowat aan de grond zit nadat zij verlaten is door haar partner en haar werk stil is komen te liggen.

Als Kim een relatie krijgt met Eric, de ex van Nora notabene, lijkt haar privéleven door haar vingers heen te glippen. De werkdruk is enorm en door zaken van buitenaf kan Kim niet schitteren zoals ze in gedachten had. Nora neemt een ingrijpende beslissing die ook Kim haar leven overhoop gooit en dan blijkt eens te meer dat niks is wat het lijkt…

Het is spannend dat je pas heel laat gaat snappen dat alles anders zit dan je dacht. Dan is er altijd nog iets te ontdekken. Net als in het echte leven.

Mijn mening:

Spotlight is een heerlijk boek om te lezen door de korte, vlot geschreven hoofdstukken. De verhaallijnen worden verteld vanuit Nora en Kim en wisselen elkaar regelmatig af. Iedereen zal zich afvragen of de hoofdpersonen in het boek gebaseerd zijn op bepaalde mensen uit de Nederlandse showbizz.

Ik bleef na het lezen van het boek wel met een vraag zitten die ik niet beantwoord zag in het boek mede door het deels open einde. Wellicht komt er ooit nog een vervolg waarin dit wel duidelijk zal worden en anders blijft de vraag voor altijd onbeantwoord. Een heerlijke vermakelijk boek en een aantal uur leesplezier gegarandeerd.

Schrijver:

Joyce Spijker (1984) werkt als communicatieadviseur en persvoorlichter en woont in Roermond. Ze schreef Spotlight naast haar fulltime baan, en wil zich het liefst volledig op het schrijven richten. In het voorjaar van 2015 verschijnt haar volgende boek.

Ik wil uitgeverij Boekerij bedanken voor dit exemplaar van Spotlight dat in mijn bezit kwam na een geslaagde eerste boekenblogevent in juni 2014.

 

Titel: Spotlight

Schrijver: Joyce Spijker

Uitgever: Boekerij

Uitgave: Paperback

ISBN: 978-90-225-6809-5

Verschenen: oktober 2013

Aantal pagina’s: 360

Genre: Roman

2 suggeties bij “Spotlight – Joyce Spijker

  1. Sandraschrijftenleest

    Mooie recensie Christina! Grrrr ik haat open eindes, wat jij al zegt, dan blijf je vaak met een vraag achter, maar inderdaad, het biedt ook ruimte voor een vervolg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s