Stille Getuige – Eva Burgers

Standaard

stille-getuige-eva-burgers

Titel: Stille Getuige

Schrijver: Eva Burgers

Uitgever: Kluitman

Uitgave: Hardcover

ISBN: 9789020609516

Verschenen: feb. 2014

Aantal Pagina’s: 173

Genre: Jeugd / Thriller

Achterflap:

Na een schoolfeest ziet Nikki hoe de populaire Diane door een paar jongens een busje in wordt getrokken. Vanaf dat moment verneemt niemand meer iets van haar, en al snel blijkt dat ze diezelfde avond is vermoord. Nikki voelt zich vreselijk schuldig, maar durft aan niemand te vertellen wat ze heeft gezien. Dan komt ze erachter dat Martin, de nieuwe vlam van haar beste vriendin, met de ontvoering te maken heeft. Nikki is radeloos, zeker als ze steeds vaker dreigende berichten krijgt. Moet ze vertellen wat ze weet? Zullen ze haar geloven? En wie kan ze nog vertrouwen?

Schrijver:

Eva Burgers (1969) werkte jarenlang als rechercheur op de afdeling zware criminaliteit. Haar ervaringen neemt zij mee in de boeken die zij schrijft. In 2011 maakt ze haar debuut met jeugdboek Hij is van mij, het eerste deel uit de serie Spotlights.

De nieuwe jeugdthriller Flashback zal in het najaar van 2014 verschijnen.

Samenvatting:

Nikki en haar klasgenoten hebben een schoolfeest gehad en zoals zovelen willen de meiden niet opgehaald worden door ouders maar samen naar huis. Samen uit, samen thuis. Nikki fiets samen met haar vriendin Sara naar huis. Als zij bijna thuis zijn besluit Nikki het laatste stukje te lopen, ze ziet dat haar klasgenoot Diane aan de overkant van de straat loopt en schrikt dan op van een busje wat voorbij scheurt en plots stopt. Ze ziet nog net dat Diane in het busje wordt getrokken. Op school is de verdwijning de volgende dag natuurlijk het gesprek van de dag. Enkele dagen later wordt het lichaam van Diane gevonden. En dan begint voor Nikki een vervelende periode, ze heeft ontdekt dat Martin (de vriend van Sara) iets te maken heeft met de ontvoering maar hoe kan ze dat kenbaar maken aan iemand zonder dat uitkomt dat zij die informatie heeft verstrekt. Dat lijkt een onmogelijke opgave. Ondertussen ontvangt Nikki steeds vaker bedreigingen, Niemand zal je geloven, daar zorg ik wel voor, en uiteindelijk doet Nikki datgene wat ze al veel eerder had moeten doen. Het politieonderzoek wat volgt heeft grote impact op Nikki en haar vrienden maar de dader zal gevonden worden.

Mijn mening:

Een spannende jeugdthriller die van begin tot eind boeit. De afwisselende verhaallijn maakt het verhaal leuk om te lezen. De schrijftaal is prettig en zeker voor de jeugd goed behapbaar. Herkenbare situaties doen zich voor waardoor jongeren zich makkelijk kunnen identificeren met de hoofdrolspelers in het verhaal. Onderhuidse spanning is voelbaar en maakt dat het een boek is dat je moeilijk weg kunt leggen. Een boek dat zowel door jeugd als volwassenen zeker gewaardeerd zal worden.

 

2 suggeties bij “Stille Getuige – Eva Burgers

  1. Conny

    Zo zie je dat iedereen een boek anders beleeft (zie mijn recensie op site van http://www.boekenbijlage. nl) . Ik vond het niet echt spannend geschreven, de wending aan het einde wel een goede twist al had dat van mij wel wat heftiger gemogen. Het leest wel lekker weg en zeker jonge lezers zullen het geweldig vinden. Denk dat de wat oudere lezers, zeker als ze meer spanning hebben gelezen het niet echt bijzonder zullen vinden.. Maar goed dat is de doelgroep ook niet…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s